Έχουμε επισημάνει πολλές φορές μέσα από το Radar.gr τα ύποπτα και περίεργα σημεία μιας υπόθεσης που άπτεται του γιγαντιαίου σκανδάλου της Folli Follie που κλόνισε την ελληνική κεφαλαιαγορά και ήδη έχει αφήσει βαθιά πληγή στο χρηματιστήριο καθώς επίσης στους μετόχους και τους ομολογιούχους!

Πρόκειται για την διαβόητη υπόθεση των Αττικών Πολυκαταστημάτων όπου ο όμιλος Folli follie κατείχε το 36% των μετοχών τα οποία ειχαν δοθεί ως κολάτεραλ στην Εθνική τράπεζα για δάνεια αξίας περίπου 45 εκατ. ευρώ!

Μολονότι η τράπεζα όφειλε να προστατεύσει τα ποσοστά αυτά και να τα διασφαλίσει ούτως ώστε να προστατευθούν τόσο οι μέτοχοι της Folli όσο και τα δικά της συμφέροντα, καθώς ήταν βέβαιον πως η διακράτηση των ποσοστών αυτών θα απέφερε τεράστιες υπεραξίες, εντούτοις κίνησε γη και ουρανό σε συνεννόηση και έγκριση των Κουτσολιούτσων που ήταν οι μέτοχοι και κατάφερε ένα κρίσιμο και καθοριστικό 10% να το απεγκλωβίσει από τις δεσμεύσεις του πτωχευτικού και να πουλήσει στη συνέχεια στους μετόχους μειοψηφίας των Αττικών Πολυκαταστημάτων αντί του ελάχιστου ποσού, εξευτελιστικού δηλαδή, των 12,1 εκατ. ευρώ!!!

Υπό αυτό το πρίσμα θα όφειλαν οι ανεξάρτητες αρχές να θέσουν στο επίκεντρο των ερευνών τους την υπόθεση αυτή όπου εμπλέκονται οι Κουτσολιούτσοι, η διοίκηση Folli Follie, τραπεζίτες, επιχειρηματίες μειοψηφίας του Attica που έγιναν εν μια νυκτί μέτοχοι πλειοψηφίας αντί πινακίου φακής, αλλά και γνωστός fund manager με ανοιχτά ποινικά θέματα ο οποίος φέρεται να διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση και υπήρξε κατά το παρελθόν ηγετικό στέλεχος της Εθνικής, άρα είχε τις άκρες και τις γνωριμίες!

Για την ιστορία, με τη διαμεσολάβηση του fund manager της Δυτικής Στερεάς, καταγράφηκαν για τους βασικούς μετόχους των Αττικών Πολυκαταστημάτων υπεραξίες μαμούθ, με την πώληση μετοχικών μεριδίων σε γκρουπ επιχειρηματιών!

Ενδεικτικά ένας εκ των μετόχων μειοψηφίας εφέρετο να καυχιέται ότι σε 9 μήνες έβγαλε 18 εκατ. ευρώ!!!

Για τέτοιο σκάνδαλο μιλάμε εις βάρος των τραπεζών και του επενδυτικού κοινού!

Για να αντιληφθείτε τις σχέσεις, τη σύνδεση Folli follie – Αττικών Πολυκαταστημάτων, τη συνέχεια του χθες με το σήμερα σας παραθέτουμε τα ακόλουθα:

Πρόεδρος και Διευθύνων των Αττικών Πολυκαταστημάτων είναι ο κ. Ηλίας Κούκουτσας, μέλος του ΔΣ της Folli follie μέχρι το 2018!

Ο κ. Κούκουτσας περιλαμβάνεται μεταξύ των φυσικών προσώπων εκείνων κατά των οποίων η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά με το σκάνδαλο Folli Follie υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά για εξαπάτηση του επενδυτικού κοινού και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των Αττικών Πολυκαταστημάτων κ. Κούκουτσας απολογήθηκε προ περίπου ενός μηνός στην 35η Ανακρίτρια Αθηνών κ. Κωνσταντίνα Αλεξόπουλου και μετά την κατάθεση του αφέθηκε ελεύθερος.

Υπό αυτό το πρίσμα διερωτώμεθα εάν η ανακρίτρια τον ρώτησε για τα ύποπτα σημεία της αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος στα Αττικά Πολυκαταστήματα, εάν γνωρίζει αφού έχει υπηρετήσει και τις δυο πλευρές πως η Folli follie απεμπόλησε ένα περιουσιακό στοιχείο αντί της ελάχιστης τιμής και πως η Εθνική τράπεζα συναίνεσε ένοχα στην ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας.

Αν η Ανακρίτρια δεν τον ρώτησε για το καυτό αυτό ζήτημα τότε ανεπιφύλακτα την προτρέπουμε στην επόμενη κατάθεση του να ρωτήσει σχετικά τον πολύπειρο κ. Κούκουτσα που σχεδόν μαζί χρονικά με τις μετοχές των Αττικών Πολυκαταστημάτων, το 2018 δηλαδή , μεταπήδησε και αυτός από την Folli follie στο …δίπλα καράβι σφυρίζοντας, μέχρι τώρα τουλάχιστον , αδιάφορα.

Η εισαγγελία και η ανάκριση έχουν μετά βεβαιότητας πολύ δουλειά μπροστά τους!