Το νέο ντοκιμαντέρ του HBO με τίτλο “Allen v. Farrow”, το οποίο αποτελείται από τέσσερα μέρη και πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στις 21 Φεβρουαρίου, επανεξετάζει την πολύκροτη υπόθεση κακοποίησης της Ντίλαν Φάροου από τον θετό πατέρα της Γούντι Άλεν το 1992, καθώς και την σχέση του σκηνοθέτη με την Μία Φάροου.

Το ντοκιμαντέρ από τους Κέρμπι Ντικ και Εϊμι Ζίρινγκ, οι οποίοι βρίσκονται επίσης πίσω από το “On the Record”, απεικονίζει τον μακροχρόνιο “πόλεμο” που υπήρχε μεταξύ των δύο στρατοπέδων (Φάροου-Άλεν), ο οποίος ξεκίνησε όταν η Μία κατηγόρησε τον Γούντι για σεξουαλική κακοποίηση της θετής τους κόρης Ντίλαν.

Πρόκειται για μια υπόθεση που δημιούργησε ίσως τον μεγαλύτερο διχασμό, δεδομένου ότι πολλοί ήταν αυτοί που υποστήριξαν τον σκηνοθέτη που δήλωνε πως η Μία Φάροου είχε “δασκαλέψει” την κόρη της και πως όλα όσα του καταλογίζονται είναι ψευδή, και από την άλλη πολλοί άνθρωποι να παιρνούν θέση και να απομακρύνονται από τον κάποτε αγαπητό σκηνοθέτη, πιστεύοντας πως τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να τιμωρούνται υποδειγματικά.

Παρότι ο Γούντι Άλεν ουδέποτε καταδικάστηκε για τις καταγγελίες που έγιναν στο πρόσωπο του, παρά τις πολλαπλές έρευνες, και την άρνηση του πως κακοποίησε σεξουαλικά την Ντίλαν Φάροου όταν ήταν επτά ετών,

το ενδιαφέρον εξακολουθεί να περιστρέφεται γύρω από το σκάνδαλο, ενώ και οι ισχυρισμοί της οικογένειας Φάροου παραμένουν ακλόνητοι.

Όσον αφορά τους κινηματογραφιστές, παίρνουν ξεκάθαρη θέση, αφού ωστόσο παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη έρευνα που είναι δυσκολο να αμφισβητηθεί, με δικαστικά αρχεία, βίντεο της οικογένειας, καταθέσεις μαρτύρων, αναλυτική συνέντευξη με τον τότε κατήγορο στην υπόθεση, αλλά και νέες δηλώσης της Ντίλαν Φάροου, των Μια και Ρόναν Φάροου, καθώς και κοινών φίλων, όπως η Κάρλι Σάιμον.

Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους τoυ ντοκιμαντέρ είναι να αποκαλύψει τις εμφανείς αδυναμίες στο σύστημα δικαιοσύνης που απάλλαξε τον Γούντι Άλεν τη δεκαετία του ’90, αλλά και να δείξει το τραύμα που μπορεί να αφήσει μια τέτοια υπόθεση, όχι μόνο στο θύμα, αλλά και σε ολόκληρη την οικογένεια, όπου τα παιδιά καλούνται να διαλέξουν πλευρά.