«Η λογική είναι ότι, φυσικά, δε θέλουμε να περιορίσουμε τα ταξίδια μόνο σε αυτούς που έχουν εμβολιαστεί. Σε καμία περίπτωση. Ωστόσο, εφόσον ήδη ζητούμε από κάθε τουρίστα να έχει ένα αρνητικό τεστ πριν ταξιδέψει, θα ήταν σπατάλη πόρων να κάνει κανείς τεστ κάθε φορά που ταξιδεύει. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορούσε να περιορίσει την ανάγκη για αυτού του είδους τα τεστ, διότι θα θεωρείτο δεδομένο ότι οι ταξιδιώτες οι οποίοι διαθέτουν το σχετικό πιστοποιητικό επελέγησαν από την κυβέρνηση της χώρας τους ή θέλησαν οι ίδιοι να εμβολιαστούν, οπότε δεν υπάρχει λόγος να κάνουν τεστ ξανά και ξανά», δήλωσε ο Χάρης Θεοχάρης στο ραδιοφωνικό σταθμό BBC 4.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ασφαλείας των πιστοποιητικών λέγοντας πως «τα Ελληνικά πιστοποιητικά εμβολιασμού, τα οποία είναι ψηφιακά, έχουν τρία επίπεδα ασφάλειας και μπορούν να πιστοποιηθούν από τις αρμόδιες αρχές διαφόρων χωρών με τις οποίες συζητάμε για την καθιέρωσή τους».

Τέλος, σε ό,τι αφορά την υποδοχή Βρετανών τουριστών το καλοκαίρι του 2021, ο Χάρης Θεοχάρης δήλωσε πως είναι αισιόδοξος και ότι «οι τουρίστες που έρχονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα από τη Μεγάλη Βρετανία είναι περίπου 4 εκατομμύρια σε μια ”κανονική” χρονιά. Σίγουρα, ελπίζουμε ότι αυτό το καλοκαίρι, με τα προγράμματα εμβολιασμού -και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι από τις χώρες που ηγούνται στον συγκεκριμένο τομέα- η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη από την τωρινή. Τα κρούσματα στη Μεγάλη Βρετανία έχουν μειωθεί, άρα ελπίζουμε ότι, τόσο με τα προγράμματα εμβολιασμού όσο και με τον περιορισμό της νόσου, φέτος θα μπορούμε να έχουμε ένα ημι-κανονικό -αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτός ο όρος- τουριστικό καλοκαίρι».