Ομοσπονδία Πάλης : Σοκαριστικές καταγγελίες για κύκλωμα πορνείας. Το τσουνάμι των κακοποιήσεων στον αθλητικό χώρο δεν φαίνεται να έχει τελειωμό.

Αυτό φέρονται να υποστηρίζουν σε υπόμνημα που κατέθεσαν στον Αθλητικό Εισαγγελέα, οι γονείς αθλήτριας πάλης που αποπλανήθηκε όταν ήταν 12 ετών , πριν από χρόνια από τον προπονητή της, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη, μετά από μήνυση της οικογένειας.

Σύμφωνα με το protothema.gr οι γονείς της άτυχης κοπέλας περιγράφουν λεπτομερώς στο υπόμνημά τους, πως υπάρχουν καταγγελίες για κύκλωμα πορνείας. Ειδικότερα στο υπόμνημα τονίζουν πως ένας αθλητής σε ανώνυμη συνέντευξη «καταγγέλλει ότι άνθρωποι της ομοσπονδίας εξώθησαν τον ίδιο στην πορνεία, προς επίρρωση όσων ήδη σας έχω εκθέσει. Το παιδί αυτό ήταν ανήλικο όταν έλαβαν χώρα τα καταγγελλόμενα αλλά σήμερα είναι ενήλικας. Ονομάζεται ………………. όπως έμαθα και προτίθεται να καταθέσει ενώπιόν Σας αναφορικά με όσα έζησε, ο ίδιος καθώς και ο προπονητής του …………..».

Στο ίδιο έγγραφο, σύμφωνα με την ίδια πηγή τονίζεται πως στην Ομοσπονδια Πάλης υπάρχει συγκάλυψη γεγονότων τα τελευταία χρόνια, κάτι το οποίο – σύμφωνα με τους γονείς της ανήλικης αθλήτριας- χρήζει «δικαστικής διερεύνησης». Πιο συγκεκριμένα κάνουν αναφορά σε πρόσωπο το οποίο «συγκάλυπτε τις παράνομες και ανόσιες συμπεριφορές του συγκεκριμένου παράγοντα εις βάρος ανήλικων παιδιών όπως το δικό μου».

Τι λέει η δικηγόρος της οικογένειας

«Οι γονείς της ανήλικης 12χρονης αθλήτριας της πάλης είναι συγκλονισμένοι από τις εκτεταμένες αποκαλύψεις αναφορικά με το περιστατικό του παιδιού τους και άλλα περιστατικά. Αφενός για το γεγονός ότι στην ομοσπονδία ένας και μόνος ήταν αυτός που την διοικούσε και διαχειριζόταν τα οικονομικά της ομοσπονδίας και τους ανθρώπους της! Ο οποίος την διοικούσε ακόμα και μετά την αποχώρησή του μέσω παρενθέτων προσώπων.

«Αφετέρου είναι συγκλονισμένοι, επειδή ήταν ευρέως γνωστό και διαδεδομένο στην ομοσπονδία ο κατηγορούμενος που καταδικάσθηκε για την αποπλάνηση του παιδιού τους, συμπεριφερόταν ανάρμοστα στις ανήλικες αθλήτριες, (πριν συμβεί το έγκλημα αυτό εις βάρος του παιδιού τους), χωρίς κανείς να τον ενοχλεί για να αλλάξει έστω την συμπεριφορά του! Είναι συγκλονισμένοι διότι ο κόσμος της πάλης βοούσε γι’αυτόν τον δήθεν προπονητή, αλλά παρά τις υποδείξεις πολλών παραγόντων της ομοσπονδίας προς αυτόν που καθόριζε τις τύχες της ομοσπονδίας, να απομακρυνθεί «ο προπονητής» από το άθλημα και τις ανήλικες, αυτό δεν συνέβη ποτέ, παρότι δεν είχε καν την απαιτούμενη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κι ερείδεται αν ήταν καν προπονητής του αθλήματος!

Το συνταρακτικότερο όλων όμως, είναι ότι πλέον καταγγέλλονται εναντίον μεγαλοπαράγοντα της ομοσπονδίας πράξεις εξώθησης ανηλίκων στην πορνεία, γεγονός που προκαλεί αποτροπιαστικά συναισθήματα σε κάθε άνθρωπο. Τα οποία επιτείνονται διότι όλα αυτά συνέβαιναν στον χώρο μίας αθλητικής ομοσπονδίας. Είναι επιτακτική ανάγκη, να πέσει ο πέλεκυς της δικαιοσύνης σε όσους τέλεσαν τέτοια αδικήματα άμεσος και δριμύς, ώστε να επέλθει πραγματική κάθαρση στον χώρο.

Για να ανακτήσει η κοινωνία την χαμένη εμπιστοσύνη της σε θεσμικά όργανα της πολιτείας, καθώς υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι όλα αυτά συγκαλύπτονταν σκόπιμα επειδή αφορούσαν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στην οικονομική και κοινωνική ιεραρχία».

Η ανακοίνωση της ΕΛΟΠ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης με έκπληξη έλαβε γνώση σήμερα του δημοσιεύματος της εφημερίδας ιστοσελίδας «Πρώτο θέμα» με τίτλο: «Ομοσπονδία Πάλης: Καταγγελίες για κύκλωμα πορνείας και συγκάλυψη παραγόντων». Υπενθυμίζουμε βέβαια ότι η ΕΛΟΠ έχει ήδη ζητήσει από την 27η.01.2021 την παρέμβαση του Εισαγγελέα για όσα έχουν ειπωθεί και όσα έχουν καταγγελθεί, αιτούμενη την ποινική δίωξη των ιθυνόντων για οποιοδήποτε αδίκημα έχει διαπράχθει.

Μας προκαλεί τεράστια εντύπωση γιατί, εφόσον έχει ήδη αναλάβει την υπόθεση ο αρμόδιος Εισαγγελέας, κατόπιν πρωτοβουλίας της ΕΛΟΠ μάλιστα, το ίδιο ακριβώς θέμα επανέρχεται στη δημοσιότητα! Για ποιο λόγο τόσο το «Πρώτο Θέμα», όσο κι άλλα Μέσα που αναδημοσίευσαν την είδηση δεν ζήτησαν ουδέποτε τη γνώμη της Ομοσπονδίας, όπως ορίζουν οι κανόνες δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος; Επειδή, λοιπόν, αρμόδια για να αποφανθεί επί των ανωτέρω είναι η δικαιοσύνη κι όχι οιαδήποτε «λαϊκά και τηλεοπτικά δικαστήρια», η ΕΛΟΠ απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία- δήλωση – πρόσκληση προς την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και την σχετική ιστοσελίδα «protothema.gr», με το εξής περιεχόμενο:

«Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα σας (18.02.2021 και ώρα 10:10) που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα σας από τον ως άνω δημοσιογράφο και αφορά την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, επειδή έχουν καταγγελθεί ξανά σε προγενέστερο χρόνο σε άλλο έντυπο και ιστοσελίδα τα ίδια περιστατικά, η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης κατέθεσε ΑΜΕΣΑ και συγκεκριμένα την 27.01.2021 σχετική αίτηση προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία ζήτησε να χαρακτηριστεί ως κατεπείγουσα για να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση για τα όσα έχουν ήδη καταγγελθεί.

Αντιδράσαμε άμεσα

Δηλαδή, η ΕΛΟΠ αντέδρασε άμεσα, νόμιμα για τα όσα καταγγέλλονται και ζήτησε να διεξαχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προσκομίζοντας σε οπτικό δίσκο αντίγραφο τηλεοπτικής εκπομπής και αντίγραφα από ιστοσελίδες με τα όσα αναφέρθηκαν προγενέστερα σε άλλα έντυπα και δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα σας. Αυτό που δεν έκαναν οι καταγγέλλοντες τόσον καιρό, το έκανε ήδη μόνη της η ΕΛΟΠ, πράττοντας τα νόμιμα προς διασφάλιση του αθλήματος και προστασία των παιδιών-αθλητών!

Έχουμε ζητήσει ήδη να διεξαχθεί σχετική εισαγγελική έρευνα από 27.01.2021 και δη κατεπείγουσα και να αποδοθούν ευθύνες στα όσα φρικτά καταγγέλθηκαν.

Για λόγους αληθείας, οφείλουμε να σας επαναλάβουμε ότι στην υπόθεση της ανήλικης, ο προπονητής δεν ήταν ομοσπονδιακός προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, ούτε προπονητής εθνικής ομάδας πάλης της ΕΛΟΠ, αλλά προπονητής ενός περιφερειακού αθλητικού σωματείου πάλης. Έχει ήδη διαγραφεί, καταδικαστεί και τιμωρηθεί πειθαρχικά με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης και εξ όσων γνωρίζουμε εκτίει ήδη ποινή κάθειρξης σε σωφρονιστικό κατάστημα.