Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021, από την ημέρα που ο Παντελής Παντελίδης έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα.

Η είδηση του θανάτου του είχε προκαλέσει πανελλήνιο σοκ, η υπόθεση έμεινε ανοιχτή για περίπου 5 χρόνια επίσης (έκλεισε οριστικά πριν ένα μήνα), ενώ οι αγωγές συνεχίζονται μεταξύ της οικογένειας του τραγουδιστή και των δύο κοριτσιών, Μίνας Αρναούτη και Φρόσως Κυριάκου, που επέβαιναν μαζί του στο αυτοκίνητο εκείνο το μοιραίο πρωινό.

Παντελής Παντελίδης: Πέντε χρόνια μετά το θανατηφόρο τροχαίο

Ο Παντελής Παντελίδης σκοτώθηκε στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης πριν πέντε χρόνια, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε έφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες, βυθίζοντας στη θλίψη τον καλλιτεχνικό χώρο και το κοινό που τον θαύμαζε, τον ακολουθούσε πιστά και τον μνημονεύει με λατρεία μέχρι και σήμερα.

Ο Παντελής Παντελίδης ξεκίνησε την καριέρα του ανεβάζοντας αυτοσχέδια βίντεο με τα τραγούδια του στο Youtube. Κρατώντας μια απλή ακουστική κιθάρα στο δωμάτιό του, τραγουδούσε τις μελωδίες και τους στίχους που έγραφε μόνος του.

Πολύ σύντομα τα βίντεο τα τραγούδια του έγιναν viral και κυκλοφόρησαν από στόμα με στόμα, μέχρι που μια δισκογραφική εταιρεία του πρότεινε συνεργασία και έτσι ξεκίνησε ο δρόμος προς την επιτυχία.

Από το δωμάτιο του σπιτιού του βρέθηκε να τραγουδά ως πρώτο όνομα στα πιο δημοφιλή κέντρα διασκέδασης της Αθήνας.

Οι λαμπεροί προβολείς έσβησαν ξαφνικά, τη στιγμή που ο Παντελής Παντελίδης βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του. Εκείνη την περίοδο ετοιμαζόταν για μια σειρά εμφανίσεων, με τη Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη στο νυχτερινό κέντρο TEATRO. Η πρεμιέρα θα γινόταν στις 19 Φεβρουαρίου. Δύο μέρες πριν, στις 8:10 το πρωί της Πέμπτης (18/02/2016) στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνικού, το Ι.Χ που οδηγούσε ο 32χρονος Παντελής Παντελίδης ξέφυγε από την πορεία του, ανετράπη και προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Αμέσως κλήθηκε στο σημείο το ΕΚΑΒ και το ασθενοφόρο τον μετέφερε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του. Οι πυροσβέστες έκαναν περίπου μία ώρα να τον απεγκλωβίσουν από το όχημα, καθώς έπρεπε να κάνουν χειρουργικές κινήσεις για να τεμαχίσουν τις λαμαρίνες του τζιπ, αφήνοντας άθικτο το σώμα του τραγουδιστή, αλλά και των δύο νεαρών κοριτσιών που επέβαιναν στο όχημα, της 30χρονης τότε Μίνας Αρναούτη και της 20χρονης Φρόσως Κυριάκου.

Η σφοδρή σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση του θανάσιμου τραυματισμού του τραγουδιστή, τον σοβαρό τραυματισμό της μίας επιβαίνουσας και τον ελαφρύτερο της άλλης.

Χιλιάδες κόσμου βρέθηκε στο τελευταίο αντίο για τον λαϊκό τραγουδιστή, του οποίου η κηδεία έγινε λαϊκό προσκύνημα, ενώ πολύς κόσμος επισκέφθηκε το σημείο του μοιραίου τροχαίου, αφήνοντας λουλούδια.

Παντελής Παντελίδης: Πέντε χρόνια μετά το θανατηφόρο τροχαίο

Μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια που ο Παντελής Παντελίδης δε βρίσκεται πια στη ζωή υπήρξε μια έντονη διαμάχη μεταξύ των δύο κοριτσιών και της οικογένειας του τραγουδιστή για το ποιος τραγουδούσε το αυτοκίνητο εκείνη την ημέρα.

Η αντεισαγγελέας Εφετών υιοθετώντας τη θέση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών, διαβίβασε οριστικά πλέον τη δικογραφία του τροχαίου δυστυχήματος στο αρχείο. Κι εκείνη με τη σειρά της κατέληξε ότι οδηγός του αυτοκινήτου δεν ήταν άλλος από τον Παντελή Παντελίδη, βγάζοντας από το κάδρο τη Μίνα Αρναούτη και Φρόσω Κυριάκου, τις δύο κοπέλες που επίσης βρίσκονταν στο όχημα.

Επιπροσθέτως, είχαν χορηγηθεί ακόμα τρεις αντίστοιχες αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης, οι οποίες όλες κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι η υπόθεση έπρεπε πλέον να τεθεί στο αρχείο. Την ίδια ώρα, και άλλες ενέργειες της οικογένειας Παντελίδη φαίνεται πως έχουν πέσει στο κενό, αφού -κατά πληροφορίες- έχουν απορριφθεί μηνυτήριες αναφορές σε βάρος του Δήμου Ελληνικού και του Δημοσίου, κάνοντας λόγο για κακοτεχνίες στο σημείο του δυστυχήματος.

Παντελής Παντελίδης: Πέντε χρόνια μετά το θανατηφόρο τροχαίο