Η κακοκαιρία Μήδεια έχει… σαρώσει όλη τη χώρα και κυρίως την Αττική, στην οποία υπάρχουν πολλά προβλήματα, τόσο με την ηλεκτροδότηση, όσο και με τους δρόμους που έχουν κλείσει.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση και σχολιάζει με αιχμηρό τρόπο την αντιμετώπιση της κατάστασης από την κυβέρνηση που «άφησε στην τύχη της την πρωτεύουσα και άλλες περιοχές της χώρας» και ενώ ο καιρός συνεχίζει να είναι άστατος.

Συγκεκριμένα, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει:

«Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη το κατάφερε και αυτό. Άφησε στην τύχη της την πρωτεύουσα και άλλες περιοχές της χώρας αν και γνώριζαν εδώ και δέκα ημέρες για την έλευση της κακοκαιρίας. Έκλεισαν χθες την εθνική οδό και έκοψαν την χώρα στα δύο χωρίς να ενημερώσουν τους πολίτες, έχουν αφήσει χωρίς ρεύμα και θέρμανση μέσα στον παγετό ολόκληρες περιοχές για ώρες, τα Μέσα Σταθερής τροχιάς- πράγμα πρωτοφανές για ευρωπαϊκή χώρα- υπολειτουργούν, η Περιφέρεια και ο κ. Πατούλης αποδείχθηκαν ανίκανοι να κρατήσουν ανοιχτούς δρόμους ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Αν οι πολίτες δεν ταλαιπωρούνταν θα λέγαμε ότι είναι μια κυβέρνηση για γέλια. Δυστυχώς όμως είναι για κλάματα».​

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι πως ζητήθηκε η συνδρομή του στρατού, καθώς οι Αρχές έκριναν απαραίτητη την «ενεργοποίηση» του στρατού, προκειμένου να συνδράμει στην αποκατάσταση των προβλημάτων ηλεκτροδότησης.

Αρκετά νοικοκυριά και σε περιοχές της Αττικής έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, έπειτα από την πτώση δέντρων, ενώ οι αποκλεισμένοι δρόμοι δεν επιτρέπουν στους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ να εργαστούν με ταχύτητα για την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, στα βόρεια προάστια της Αττικής έχουν καταγραφεί περισσότερες από 600 πτώσεις δέντρων, ενώ σπίτια σε πάνω από 25 περιοχές έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση.