Μπορεί η φετινή σεζόν να μην κυλάει ιδανικά και η Μπαρτσελόνα να έχει χάσει τις ελπίδες της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος αφού βρίσκεται στο -8 και με ματς παραπάνω από την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά αυτό δίνει τη δυνατότητα στον Κούμαν να προωθήσει κάποια παιδιά στην πρώτη ομάδα που θα μπορούν μελλοντικά να την βοηθήσουν. Τα παιδιά της φημισμένης «Μασία», του… εργοστασίου παραγωγής ποδοσφαιριστών της Μπαρτσελόνα, προϊόν του οποίου είναι και ο Ιλάιθ Μορίμπα. Βέβαια, ο 18χρονος είχε ξεχωρίσει καιρό πριν ως ταλέντο, αλλά τώρα πλέον το δείχνει και έμπρακτα.

Στην αναμέτρηση με την Αλαβές το περασμένο  Σάββατο βρέθηκε στην βασική ενδεκάδα από τον Ρόναλντ Κούμαν, στην πρώτη του συμμετοχή στη La Liga. Ο νεαρός έκανε μια καλή εμφάνιση και μάλιστα έγραψε ιστορία με την ασίστ που έδωσε στον Τρινκάο για το 1-0 της Μπαρτσελόνα. Κι αυτό γιατί έγινε ο νεότερος παίκτης στον αιώνα που διανύουμε που έδωσε ασίστ στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα με τους «μπλαουγκράνα».

 

 

Η ρήτρα των 100 εκατομμυρίων ευρώ!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής το διασκέδασε με την ψυχή του το ντεμπούτο του. Μάλιστα, ανέβασε φωτογραφία του στο Twitter με τον Λιονέλ Μέσι. Εκεί έγραψε «Πως ξεκίνησε. Πως πάει», ένα trend της εποχής, όπου άνθρωποι ανεβάζουν φωτογραφίες από το παρελθόν και μετά από το σήμερα. Ωστόσο, πέρα από παρόν, ο Μορίμπα αποτελεί και το μέλλον της Μπαρτσελόνα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως τον Απρίλιο του 2019, οι Καταλανοί έβαλαν ρήτρα 100 εκατομμυρίων ευρώ στο πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο του παίκτη.

 

 

Ίδιο σωματότυπο με Γιάγια Τουρέ και Πογκμπά

Μόλις στα 18 του, ο Μορίμπα έχει ξεχωρίσει για τα τρομερά φυσικά του προσόντα. Έχει 1.85 ύψος και τρομερή τεχνική κατάρτιση και ήδη έχει συγκριθεί με τον Πολ Πογκμπά, αλλά και τον Γιάγια Τουρέ. Δύο παίκτες που είχαν πανομοιότυπο σωματότυπο με τον ίδιο και έγιναν ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής. Ο νεαρός μέσος κατέγραψε το ντεμπούτο του με την Μπαρτσελόνα και εντυπωσίασε. Το μόνο που μένει πλέον είναι να φανεί αν μπορέσει να φτάσει στα… στάνταρ που πιστεύουν όλοι.