Στα λευκά έχει ντυθεί η Αττική, μπορείτε να δείτε εδώ φωτογραφίες, καθώς ολόκληρο το λεκανοπέδιο έχει γεμίσει χιόνι, φέρνοντας και τα ανάλογα προβλήματα καθώς η χώρα δεν είναι συνηθισμένη σε τέτοια φαινόμενα όπως η Μήδεια.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνει νέα ισχυρή σύσταση στους κατοίκους σε όλη την Αττική να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις για τις επόμενες ώρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ και λίγη ώρα εκχιονιστικό έχει πιάσει δουλειά στο Κολωνάκι για να ανοίξει τους δρόμους!

Οι πυκνές χιονοπτώσεις έχουν κλείσει πολλούς δρόμους και έχουν δημιουργήσει έντονα προβλήματα στις μετακινήσεις. Από τις πρωινές ώρες το πιο έντονο πρόβλημα, σύμφωνα με την Αστυνομία, εντοπίζεται από το ύψος του Χαϊδαρίου και προς Κόρινθο, γι’ αυτό από την Τροχαία έχει διακοπεί η κυκλοφορία από τις 06:20 στη λεωφόρο Αθηνών από το ύψος της ΒΙΑΜΑΞ, έως την οδό Αντιγόνης και στα δύο ρεύματα.

Επισημαίνει, επίσης, ότι όσοι κινούνται στη λεωφόρο Αθηνών προς Ελευσίνα, στο Παλατάκι, θα χρειαστούν αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ απευθύνει σύσταση για όσους είναι απόλυτη ανάγκη να κινηθούν να επιλέγουν ως εναλλακτική διαδρομή την Αττική Οδό.

Από τις 4 το πρωί διακόπηκε η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην παλιά εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου από το 28ο έως το 34ο χιλιόμετρο, ενώ στη νέα εθνική οδό απαγορεύτηκε η κίνηση των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων από τα διόδια Ελευσίνας έως τον κόμβο Μεγάρων, και στα δύο τμήματα. Στο ίδιο τμήμα τα ΙΧ κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες και στα δύο ρεύματα. Η κυκλοφορία διακόπηκε και στη λεωφόρο Μεγάρων- Αλεποχωρίου από το 5ο χιλιόμετρο έως το Αλεποχώρι. Σημειώνεται ότι κλειστή από χτες το βράδυ είναι και η εθνική οδός Αθηνών Λαμίας, από τη γέφυρα Καλυφτάκη στην Κηφισιά μέχρι τη Λαμία.

Επίσης λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, αναβάλλονται οι σημερινοί εμβολιασμοί σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της Αττικής, ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Υγείας.

Οι πολίτες που έχουν προγραμματισμένο για σήμερα τον εμβολιασμό τους θα ειδοποιηθούν για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού τους.

Αποσύρονται τα λεωφορεία – Τι ισχύει για μετρό, προαστιακό

Εντολή να επιστρέψουν όλα τα λεωφορεία, που κυκλοφορούσαν από νωρίτερα στους δρόμους της Αθήνας, στα αμαξοστάσια του ΟΑΣΑ έδωσε η διοίκηση του Οργανισμού λίγο πριν τις 7 το πρωί. Όπως δήλωσε στο “ΘΕΜΑ 104.6” ο οργανωτικός γραμματέας των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ Φώτης Νικολακόπουλος, τα λεωφορεία αποσύρονται μέχρι νεωτέρας, καθώς τα προβλήματα από τη Μήδεια στους δρόμους είναι μεγάλα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν και περιπτώσεις με λεωφορεία που κόλλησαν σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.

Επίσης, δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια σε ολόκληρο το δίκτυο της γραμμής 1. Στο δίκτυο του προαστιακού δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια του Μετρό από και προς το αεροδρόμιο.

Τα δρομολόγια του Μετρό γίνονται έως το σταθμό Δουκ. Πλακεντίας. Εκεί οι επιβάτες με κατεύθυνση προς το Αεροδρόμιο μετεπιβιβαζονται σε συρμούς του.

Τέλος, δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια του Τραμ στο τμήμα από τη στάση ” Λεωφ. Βουλιαγμένης ”  έως το Σύνταγμα.