Από τον Οκτώβριο, το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, είχε απαγορεύσει τη δημοσίευση στον ιστότοπο, διαφημίσεων –εταιρειών ή ιδιωτών- που περιέχουν τέτοιους ισχυρισμούς. Τον Δεκέμβριο, οι αρμόδιοι του Facebook δήλωσαν ότι θα αφαιρούν από το μέσο τις αναρτήσεις με ψευδείς ισχυρισμούς, οι οποίοι έχουν καταρριφθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ή άλλους επίσημους κυβερνητικούς φορείς. Οι αναρτήσεις χρηστών του Facebook, που αφορούν ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τα εμβόλια κατά του νέου κορωνοϊού, αλλά και τα εμβόλια εν γένει, θα αφαιρούνται από τον ιστότοπο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η εταιρεία. Τέτοιες αναληθείς δημοσιεύσεις μπορεί να αναφέρουν ότι οι εμβολιασμοί είναι επικίνδυνοι, ότι προκαλούν αυτισμό ή ότι είναι ασφαλέστερο να κολλήσει κάποιος κορωνοϊό για να αποκτήσει ανοσία, παρά να εμβολιαστεί.

Η νέα πολιτική του Facebook, η οποία αφορά και τις δημοσιοποιήσεις πληροφοριών στο Instagram, στοχεύει σε μη πληρωμένες αναρτήσεις και σε συγκεκριμένες ομάδες χρηστών, ενώ αφορά το σύνολο των εμβολίων, όχι μόνο εκείνα για την προστασία από τον SARS-CoV-2 .Επίσης θα καθίσταται πιο δύσκολος ο εντοπισμός λογαριασμών (από τους χρήστες του μέσου) που αποθαρρύνουν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν.  Ο επικεφαλής του Facebook σε θέματα υγείας, Κανγκ Σινγκ Τζιν, ανέφερε σε ανάρτησή του: «Το χτίσιμο εμπιστοσύνης απέναντι στα εμβόλια είναι σημαντικό, γι’ αυτό ξεκινάμε τη μεγαλύτερη εκστρατεία παγκοσμίως, για να βοηθήσουμε τους οργανισμούς δημόσιας υγείας να διαδώσουν ακριβείς πληροφορίες για τα εμβόλια κατά της Covid-19 και να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να εμβολιαστούν, όταν θα υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια».

Το Facebook ανακοίνωσε ακόμη ότι θα παραχωρήσει δωρεάν διαφημιστικό χώρο αξίας 120 εκατομμυρίων δολαρίων σε υπουργεία Υγείας, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να βοηθήσει στη μετάδοση αξιόπιστων πληροφοριών για τα εμβόλια και τον περιορισμό της νόσου Covid-19.