Ο Elon Musk έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα… να εκτοξεύει πυραύλους. Το Bitcoin σε νέα ιστορικά υψηλά, ενώ με υψηλά κέρδη ακολουθούν και τα υπόλοιπα alts. Πλησιάζει το 1,5 τρισ. η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτο.

Γράφει ο Γιάννης Τσιρογιάννης

Σα βόμβα έσκασε στις αγορές η είδηση πως η Tesla έχει επενδύσει 1,5 δισ. δολάρια σε Bitcoin.

Είναι γνωστό πλέον πως ό,τι αγγίζει ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk γίνεται χρυσάφι. Το έκανε με ανύπαρκτες μετοχές (βλέπε Signal), το έκανε με… υπαρκτές μετοχες υπό διάλυση ωστόσο εταιριών (βλέπε GameStop), το έκανε ακόμη και με ενα κρυπτονόμισμα κυριολεκτικά ανέκδοτο, το Dogecoin, το οποίο και περιστασιακά εκτοξεύει έως και 1000% με ένα του tweet.

Γιατί να μην το κάνει επομένως και με το κορυφαίο κρυπτονόμισμα, το οποίο αν μη τι άλλο κατέχει και εσωτερική αξία (intrinsic value), άσχετα που κάποιοι από εμάς πιστεύουμε πως σα νόμισμα έχει ημερομηνία λήξης… Αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Έτσι λοιπόν, μετά και την ανακοίνωση πως η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτροκίνητων έχει επενδύσει σημαντικό ποσό σε Bitcoin και πως θα δέχεται πληρωμές μάλιστα σε αυτό, το κυρίαρχο κρυπτονόμισμα εκτοξεύθηκε σαν πύραυλος της SpaceX (η διαστημική εταιρεία του Musk).

«Θα αρχίσουμε να αποδεχόμαστε το Bitcoin ως μέθοδο πληρωμής για τα προϊόντα μας στο εγγύς μέλλον, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και αρχικά σε περιορισμένη βάση», δήλωσε η Tesla, σύμφωνα με τη γνωστοποίηση που υπέβαλε στην χρηματιστηριακή αρχή των ΗΠΑ, SEC.

Η Tesla εκτοξεύει το Bitcoin στα $48.000!

Επωφελήθηκαν και τα alts

Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά από την είδηση, το Bitcoin πραγματοποίησε εντυπωσιακό breakout σπάζοντας την αντίσταση των $42.000 όπου ήταν το προηγούμενο ιστορικό υψηλό, και συνεχίσε με ράλι της τάξεως του 20-25% έως και τα 48.000 δολάρια! Αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται στα επίπεδα των $47.000, ενώ η κεφαλαιοποίηση του (market cap) αγγίζει τα 880 δισ. δολάρια.

Το Bitcoin διαθέτει το κυρίαρχο μερίδιο της συνολικής αγοράς κρυπτονομισμάτων, με το dominance του στο 62%.

Φυσικά το ανοδικό ξέσπασμα έδωσε ώθηση και στα υπόλοιπα altcoins, με τα 10 κορυφαία αυτή τη στιγμή να καταγράφουν κέρδη της τάξεως του 10-25%. Ενδεικτικά Ethereum στα $1.800, XRP στο $0.47 και Litecoin στα $172. Το πουλέν του Musk, το σκυλί-μασκότ που ακούει στο όνομα DOGE ενισχύεται κατά 15% στο $0.08 έχοντας μάλιστα μπει στη 10αδα των κορυφαίων κρυπτο! Απίστευτα πράγματα πραγματικά…

Η Tesla εκτοξεύει το Bitcoin στα $48.000!