Το Google είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο καθώς μπορεί να σου δώσει τις πληροφορίες που αναζητάς για ένα θέμα που σε ενδιαφέρει σε χρόνο dt. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πληκτρολογήσεις μια λέξη-κλειδί ή να θέσεις μια ερώτηση (γραπτώς ή μέσω φωνητικής εντολής), ενώ μπορείς να κάνεις search ακόμα και μέσω φωτογραφίας. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν επτά (τουλάχιστον) πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να ψάξεις στο Google, για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Ας τα δούμε ένα προς ένα.

Πώς να φτιάξεις μια βόμβα

Γενικά, δεν πρέπει ποτέ να αναζητήσεις στο Google οποιουδήποτε είδους παράνομο περιεχόμενο (π.χ. οδηγίες για κατασκευή βόμβας ή πληροφορίες για απαγορευμένες ψυχότροπες ουσίες). Ο λόγος δεν είναι το ότι δεν θα βρεις τη σωστή απάντηση αλλά το ότι θα υπάρχει το αντίστοιχο ίχνος στον υπολογιστή σου, που θα το εντοπίσει η αστυνομία όταν σου χτυπήσει την πόρτα για να σε συλλάβει.

Πληροφορίες για ασθένειες και τα συμπτώματά τους

Αυτό, το παραδέχομαι, το έχω κάνει κι εγώ ο ίδιος, με καταστροφικά για την υγεία μου αποτελέσματα. Το πιο πιθανό είναι οι πληροφορίας που θα βρεις να μην είναι αυτές που χρειάζεσαι, να σε τρομοκρατήσουν, να μην μπορείς να τις κατανοήσεις ή να είναι λανθασμένες. Κλείσε ραντεβού με γιατρό.

Δίαιτες που υπόσχονται θαύματα

Οι θαυματουργές δίαιτες, αυτές που τάχα μου σε κάνουν να χάσεις δέκα κιλά σε μία εβδομάδα τρώγοντας μόνο καγκουρό ή πανκέικς, το μόνο που έχουν να σου “προσφέρουν” είναι βλάβες στην υγεία σου. Αν θέλεις να αδυνατίσεις, επισκέψου διαιτολόγο.

Οδηγούς για το πώς να γίνεις πλούσιος

Άλλο πράγμα το να αναζητήσεις πληροφορίες για το πώς π.χ. να βγάλεις πιο πολλά χρήματα και άλλο το να ακολουθήσεις τα “τρία βήματα του πλούτου”. Αν ο πλούτος ερχόταν με τρία βήματα, η φτώχεια θα είχε εξαλειφθεί

Το νόημα της ζωής

Ο καθένας μας δίνει το δικό του νόημα στη ζωή, συνεπώς οι απαντήσεις που θα βρεις στο Google το πιο πιθανό είναι να μη βρίσκουν εφαρμογή σε σένα και την υπέροχη περιπτωσάρα σου.

Το ρολόι του θανάτου

Υπάρχει ένα site που υποτίθεται ότι μαντεύει (id est, υποδεικνύει τυχαία) τη μέρα του θανάτου σου. Αυτό μπορεί να έχει πλάκα πάνω στον χαβαλέ αλλά υπάρχουν πολλές πιθανότητες η ημερομηνία που θα δεις να καρφωθεί στο μυαλό σου και να μην μπορείς να τη βγάλεις με τίποτα – άβολο.

Ντροπιαστικό σεξουαλικό περιεχόμενο

Το σεξ δεν είναι ντροπή παρ’ όλα αυτά να ξέρεις ότι αν αναζητάς από το PC του γραφείου σου content που απεικονίζει τίποτα ποδολαγνείες ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο, να έχεις στα υπόψη σου ότι ο διαχειριστής του συστήματος θα μπορεί να το δει, ανά πάσα στιγμή.

Διαβάστε ακόμη: