Ενας ποδοσφαιρικός σύλλογος της Νational League, η Ρέξχαμ FC, ήρθε πρόσφατα στο προσκήνιο, αφού αποκτήθηκε από δύο «αστέρια» του Χόλιγουντ: τους Ράιαν Ρέινολντς και Ρομπ ΜακΕλχέν. Oι δύο κωμικοί ηθοποιοί, για τους ρόλους τους στην ταινία “Deadpool” και “It’s Always Sunny In Philadelphia” αντίστοιχα, κατέγραψαν σε μια τηλεοπτική σειρά-ντοκιμαντέρ τους λόγους που επέλεξαν την ομάδα της Ουαλίας καθώς και όλες τις προσπάθειές τους να μεταμορφώσουν τον σύλλογο. Δεν είναι όμως οι μόνοι celebrities που επενδύουν στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν και άλλα clubs με A-list ονόματα στα «ηνία» τους.

7 διάσημοι stars που είναι ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων

To διάσημο Χολιγουντιανό ζευγάρι Μπλέικ Λάιβλι και Ράιαν Ρέινολντς με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ

Ράιαν Ρέινολντς και Ρομπ ΜακΕλχέν: Ρέξαμ AFC
Μπορεί o Ρέινολντς να έγινε διάσημος για τις ταινίες του (είτε πρόκειται για το “The Proposal” είτε για το “Deadpool”), αλλά ο σταρ του Χόλιγουντ έχει αρκετές ασχολίες στην καθημερινότητά του. Εχει επενδύσει όλα αυτά τα χρόνια σε πολλά, από τζιν μέχρι και εφαρμογές γνωριμιών και τον Νοέμβριο του 2020 αποφάσισε να αγοράσει και μια ποδοσφαιρική ομάδα, την αγγλική Ρέξαμ FC μαζί με τον ΜακΕλχέν για 2.5 εκατ. δολάρια. Τον Απρίλιο του 2023, η Ρέξαμ κέρδισε την άνοδο της στην Football League μετά από 15 σεζόν στην ημιερασιτεχνικη National League. “Πρόκειται για τον τρίτο αρχαιότερο σύλλογο στον πλανήτη και δεν βλέπουμε γιατί να μην έχουμε διεθνή απήχηση. Θέλουμε η ομάδα μας να γίνει μια παγκόσμια δύναμη”, δήλωσε ο Ρέινολντς.

7 διάσημοι stars που είναι ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων

Instagram@davidbeckham

Ντέιβιντ Μπέκαμ: Ιντερ Μαιάμι
Μπορεί να αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο πριν από μια δεκαετία, αλλά ο Μπέκαμ εξακολουθεί να συμμετέχει σε αγώνες απλά από διαφορετικό πόστο -ως συνιδιοκτήτης πλέον της Ιντερ Μαϊάμι στην Αμερική. Η αρχική ιδέα ξεκίνησε το 2007, όταν ο πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης “σόκαρε” τον κόσμο του ποδοσφαίρου αφού αποφάσισε να μετακομίσει στις ΗΠΑ με μεταγραφή στους LA Galaxy. Το 2009 είχε δηλώσει στο BBC: “Εχω το δικαίωμα να αγοράσω ένα franchise της Λίγκας MLS, το οποίο και θα πραγματοποιήσω μόλις αποσυρθώ”. Ως αποτέλεσμα αυτού, η Ιντερ Μαϊάμι ιδρύθηκε το 2018 και τρία χρόνια αργότερα ανακοινώθηκε ότι ο Μπέκαμ είχε αγοράσει ποσοστά στον σύλλογο, μαζί με τους δισεκατομμυριούχους αδελφούς και επιχειρηματίες Jose και Jorge Μas. Φημολογείται μάλιστα ότι ο Μπέκαμ έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να ενταχθεί ο Λιονέλ Μέσι στον σύλλογο φέτος το καλοκαίρι.

7 διάσημοι stars που είναι ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων

Το ζευγάρι των ιδιοκτητών της Νόριτς με τον Αργεντίνο ποδοσφαιριστή Emiliano Buendia. Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ντέλια Σμιθ: Νόριτς Σίτυ
Η 80χρονη Σμιθ είναι μια από τις πιο διάσημες τηλεοπτικές σεφ της Βρετανίας -αλλά και συνιδιοκτήτρια της Νόριτς Σίτυ FC. Αγόρασε μετοχές του συλλόγου μαζί με τον σύζυγό της Michael Wynn Jones το 1996 και το ζευγάρι παραμένει στο «τιμόνι» της ομάδας από τότε, υποστηρίζοντας την μέσω τριών πρωταθλημάτων, επτά σεζόν στην Premier League και διαφόρων οικονομικών κρίσεων μεταξύ άλλων.

7 διάσημοι stars που είναι ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων

Ο θρύλος του μπάσκετ Μάτζικ Τζόνσον, ο Curren Price Jr. συνιδιοκτήτης της ομάδας και ο ηθοποιός Γουίλ Φέρελ. Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Γουίλ Φέρελ: : Λος Αντζελες FC
Ο κωμικός ηθοποιός είναι μεγάλος fun του ποδοσφαίρου -τόσο πολύ που το 2016 έγινε συνιδιοκτήτης της ομάδας της γενέτειράς του, της Λος Αντζελες FC. Είναι μέλος ενός μεγάλου επενδυτικού team που περιλαμβάνει ονόματα όπως ο θρύλος του μπάσκετ Μάτζικ Τζόμσον και ο συνιδρυτής του YouTube, Chad Hurley. Στη σχετικά σύντομη ιστορία του ο σύλλογος μετράει πολλές επιτυχίες, συμπεριλαμβανομένης της κατάκτησης του πρώτου του τίτλου MLS Cup, το 2022.

7 διάσημοι stars που είναι ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων

Instagram@austinfc

Μάθιου ΜακΚόναχι: Austin FC
Ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός για την ταινία “Dallas Buyers Club”, είναι γνωστός λάτρης του ποδοσφαίρου, καθώς είναι το “πρόσωπο” της Austin FC από τότε που έγινε επενδυτής της το 2019. Εμφανίζεται πολύ συχνά σε αγώνες της αγαπημένης του ομάδας ενώ το 2022 έγινε πρωτοσέλιδο καθώς εμψύχωνε τους παίκτες και τους φιλάθλους της ερμηνεύοντας τον εμβληματικό “λόγο” του από την ταινία “The Wolf of Wall Street”.

7 διάσημοι stars που είναι ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων

Instagram@watfordofficial

Ελτον Τζον: Γουότφορντ FC
Μπορεί να είναι ένας από τους πιο διάσημους μουσικούς στον κόσμο, αλλά η μουσική δεν είναι το μοναδικό πάθος του. Ο 76χρονος σούπερ σταρ είναι φανατικός οπαδός του ποδοσφαίρου, με ιδιαίτερη αγάπη στην ομάδα της πόλης του, τη Γουότφορντ. Ο Sir Ελτον Τζον αγόρασε τον σύλλογο το 1976, παρακολουθώντας την άνοδό του μέσα από τέσσερις κατηγορίες έως την κορυφή του πρωταθλήματος την Premiere League. Παρόλο που παραιτήθηκε από τη θέση του Προέδρου το 2002, ο παγκόσμιος σούπερ σταρ τιμήθηκε με τον τίτλο “Honorary Life President” του συλλόγου και παραμένει θερμός υποστηρικτής του μέχρι και σήμερα. Ο Ελτον Τζον έχει τιμήσει τη Γουότφορντ πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένης μιας ιδιαίτερα αξιομνημόνευτης εμφάνισης το 1974, όταν ντύθηκε σε αποχρώσεις του μαύρου και του κίτρινου, αναπαριστώντας τη «σφήκα» προς τιμήν της μασκότ της ομάδας.

7 διάσημοι stars που είναι ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων

Ο διάσημος ράπερ Stormzy / Instagram: @stormzy

7 διάσημοι stars που είναι ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων

Ο Γουίλφριντ Ζαχά / Instagram: @wilfriedzaha

Stormzy και Γουίλφριντ Ζαχά: Κρόιντον FC
Ο πολυβραβευμένος ράπερ Stormzy είναι μια από τις πιο πρόσφατες διασημότητες που έχουν αποκτήσει ποδοσφαιρικό σύλλογο, αγοράζοντας την AFC Κρόιντον μαζί με τον παίκτη της Κρύσταλ Πάλας Γουίλφριντ Ζαχά. Oι δύο τους μεγάλωσαν στο νότιο Λονδίνο, κάτι που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόφασή τους για την αγορά του Club. Πρόκειται για μια ημιεπαγγελματική ομάδα, που εδρεύει στο Κρόιντον του Λονδίνου και αγωνίζεται στη Southern Counties East League Division One.

Διαβάστε περισσότερα