Ήταν 26 Μαΐου του 1999 όταν επιτελείο και οπαδοί της Μπάγερν Μονάχου έβλεπαν αποσβολομένοι τους παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βρίσκονται παντού στον αγωνιστικό χώρο και να πανηγυρίζουν μια ιστορική κατάκτηση του τροπαίου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με το σκορ στο εις βάρος τους 1-0, οι παίκτες του Σιρ Άλεξ Φέργκιουσον έκαναν το αδιανόητο στο πρώτο και το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ολοκληρώνοντας την ανατροπή με δύο γκολ τερμάτισαν πρώτοι σε μια διοργάνωση που θα θυμούνται για πάντα οι ποδοσφαιρόφιλοι που την έζησαν, αλλά κι εκείνοι που θα τη μάθουν αργότερα από διηγήσεις.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Άλεξ Φέργκιουσον, καλείται να κάνει δηλώσεις για το επικό comeback της ομάδας του, με το οποίο σηματοδοτήθηκε το τρεμπλ εκείνης της σεζόν, πιάνοντας το κεφάλι του και λέγοντας το ιστορικό «Football, bloody hell»

 

Σχεδόν 25 χρόνια αργότερα, στο Ρέξαμ της Ουαλίας, η ομώνυμη ομάδα των Ράιαν Ρέινολντς και Ρομπ Μακλχένι μπορεί να μην έφτανε στην κορυφή της Ευρώπης αλλά στους 103 βαθμούς, αποκτώντας ισχνό αλλά σημαντικό προβάδισμα για τον τίτλο απέναντι στη Νοτς Κάουντι (100β.). Ένα τίτλος που αν έρθει μετά το πέρας των τεσσάρων εναπομεινουσών αγωνιστικών θα της δώσει την απευθείας άνοδο στις επαγγελματικές αγγλικές κατηγορίες για πρώτη φορά μετά το 2008.

Στον πιο πρόσφατο αγώνα της, η αγαπημένη ομάδα του γνωστού ηθοποιού, παρά το γεγονός πως κατόρθωσε να προηγηθεί δύο φορές, χρειάστηκε τη μεγάλη επέμβαση του 40χρονου Μπεν Φόστερ σε ένα πέναλτι στις καθυστερήσεις προκειμένου να εξασφαλίσει το πολυπόθητο τρίποντο. Σε ένα ατέρμονο ρολερ κόστερ συναισθημάτων η Ρέξαμ νίκησε με 3-2.

Με τους παλμούς στο κόκκινο ο βετεράνος κίπερ, που το 2005 ο Σερ Άλεξ τον είχε πάρει στη Γιουνάιτεντ από τη Στόουκ έναντι ενός εκατομμυρίου λιρών, κατάλαβε πού θα πάει η μπάλα μετά το επιπόλαιο λάθος του Σκοτ να την ξανά στήσει κοιτώντας τη δεξιά του γωνία, και το απέκρουσε εντυπωσιακά με το ένα χέρι.

Ο Ρέινολντς έσπευσε να συγχαρεί τον τερματοφύλακα με έναν ιδιαίτερα συναισθηματικό τρόπο.


Λίγο νωρίτερα ο Καναδός σταρ και επιχειρηματίας είχε δηλώσει στην κάμερα του BT Sports: «Δεν αισθάνομαι ότι έχω καρδιά πλέον. Νομίζω ότι χρησιμοποίησα όλους τους χτύπους που μου είχαν απομείνει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Είναι κάτι που δεν έχω ξαναδεί ποτέ. Κι είστε κι εσείς που για μια ζωή παρακολουθείτε και συμμετείχετε σε αυτό το όμορφο, βασανιστικό άθλημα.

Είμαι ευγνώμων που μέχρι τώρα στη ζωή μου δεν με ένοιαζε καθόλου αυτό το άθλημα και δεν υπήρχε στη ζωή μου γιατί απλώς θα μου είχε φάει τα σωθικά. Είναι πολύ απλό. Τρέμω. Γενικά δεν ξεμένω από λέξεις, αλλά αυτή τη στιγμή που συνέβη. Συνήθως δουλεύω υπό πίεση αλλά έχω τον τρόπο να το κοντρολάρω, αλλά εδώ το μοναδικό που μπορούσα να κάνω είναι να κάτσω και να ελπίζω όπως και οι υπόλοιποι.

Αυτό που το κάνει ακόμη πιο όμορφο είναι το πόσο ιδιαίτερη, πόσο δυνατή ομάδα είναι η Νοτς Κάουντι. Αυτό που έχουν κάνει αυτή τη σεζόν είναι απίστευτο, έχοντας χάσει και τον CEO τους, τον Τζέισον Τέρνερ, ο οποίος απ’ όσο έμαθα δεν ήταν αγαπητός μόνο εκεί αλλά κι εδώ στη Ρέξαμ.

Έχω μόνο σεβασμό για αυτά που έχουν καταφέρει και είναι απλώς τρελό για μένα το γεγονός ότι ανεβαίνει μόνο ένας απευθείας από αυτό το πρωτάθλημα. Εάν ήταν διαφορετικά τα πράγματα, και πιστεύω πως θα έπρεπε να είναι, τα δυο κλαμπς θα πανηγύριζαν μαζί τώρα».

 

Διαβάστε περισσότερα