Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη του πρωθυπουργού να περάσει προς τα έξω ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα προχωρεί τα μεγάλα επενδυτικά projects και πως προωθείται η ανάκαμψη.

Ωστόσο οφείλω να καταθέσω τις ενστάσεις μου σχετικά με τον οδικό άξονα κεντρικής Ελλάδος για τη σημασία του οποίου αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψη του σε Καρδίτσα και Τρίκαλα.

Ο Ε65 σε καμία περίπτωση δεν είναι έργο αναπτυξιακό! Και για το λόγο αυτό κόπηκε από τη χρηματοδότηση από την ΕΕ!

Και θα υλοποιηθεί με δικά μας λεφτά, από το υστέρημα του έλληνα φορολογούμενου πολίτη. Με χρηματοδότηση από το ΠΔΕ που στην πράξη σημαίνει ότι τα λεφτά αυτά ως χώρα θα τα δανειστούμε και σε κάθε περίπτωση θα λείψουν από την υλοποίηση υγιών και πραγματικών επενδύσεων!

Η Κομισιόν εξαρχής αντελήφθη ότι πρόκειται για έναν οδικό άξονα άχρηστο που δεν υπήρχε κανένας λόγος υλοποίησης του!

Πρόκειται για έναν οδικό άξονα χωρίς κυκλοφοριακά φόρτη, χωρίς έσοδο, χωρίς καμία επίπτωση στη διαμόρφωση του ΑΕΠ. Εδώ μια βόλτα αν κάνει κανείς στην Ιονία οδό θα διαπιστώσει πως ο άξονας είναι άδειος!!!! Φτάνεις στα Γιάννινα σε χρόνο μηδέν, όχι τώρα ο Ε65 όπου κακά τα ψέμματα μόνο τίποτε κατσίκες θα τον διασχίζουν!

Δεν είναι επομένως αναπτυξιακό έργο ο Ε65, αλλά μια δημόσια ανάθεση που το μόνο που επιτυγχάνει είναι να βάζει λεφτά στις τσέπες του προνομιακού εργολάβου!

Ο οποίος είχε καταστεί μόνιμος συνομιλητής του Τσίπρα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και δυστυχώς σήμερα η φιλελεύθερη παράταξη που οφείλει να είναι απέναντι στην διαπλοκή, το νταραβέρι και τις κρατικές ενισχύσεις, τον στηρίζει χρηματοδοτικά κάνοντας του ένα δώρο 850 εκατ μαζί με τις συντηρήσεις για ένα έργο που δεν θα έπρεπε να γίνει ποτέ.

Ένα έργο που υπήρξε η εμμονή του Σουφλιά και του Λαλιώτη και διασώθηκε από τις κυβερνήσεις Σαμαρά , με σχετική τροπολογία, και Τσίπρα που επακολούθησαν!

Και φτάσαμε στις μέρες μας ολόκληρη κυβέρνηση και κάμποσοι λομπίστες να δίνουν ρέστα στις Βρυξέλλες για να επιτραπεί η χρηματοδότηση του έργου με λεφτά του κράτους και να μην χαρακτηριστεί κρατική ενίσχυση!

Κύριε πρόεδρε της κυβέρνησης, με τον Ε65 δεν κάνατε καλή αρχή για τις επενδύσεις!

Ωστόσο, αν τελικά θέλετε τόσο πολύ να γίνει το έργο, κάντε το με διαφάνεια!

Όχι δηλαδή φουσκωμένο στο Θεό με τιμές 2010, εις βάρος των συμφερόντων του δημοσίου και με διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού!

Ειδάλλως πρόκειται για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους που στην πράξη παίρνει τα λεφτά από την τσέπη του φορολογούμενου πολίτη και τα δίνει στον προνομιακό εργολάβο!