Αν παρακολουθήσει κανείς τις δημιουργίες του ανθρώπου την τελευταία δεκαετία, θα διαπιστώσει την ανάγκη του να κατασκευάσει ολοένα μεγαλύτερες και πιο εντυπωσιακές κατασκευές, αψηφώντας πολλές φορές κανόνες μηχανικής που ακολουθούνται εδώ και χρόνια.

Αυτές είναι μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Ferrari World

Ferrari World εντυπωσιακές κατασκευές

To θεματικό πάρκο της Ferrari στο Abu Dhabi είναι διάσημο για το γρηγορότερο τρενάκι του κόσμου, το οποίο «πιάνει» τα 100 χιλιόμετρα σε 2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα του φτάνει τα 240 χιλιόμετρα. Παράλληλα, εκεί υπάρχουν ακόμη 20 παιχνίδια, όπως το G-force και το Flume, εξομοιωτές, και ένα τρενάκι μέσα σε έναν τεράστιο V12 κινητήρα. Ακόμη, ο επισκέπτης μπορεί να οδηγήσει μια Ferrari 250 California Spyder σε μία ειδική πίστα. Το πάρκο έχει μέγεθος τα 200 στρέμματα, με το εσωτερικό του να είναι 86 στρέμματα, κάνοντας το έτσι το μεγαλύτερο κλειστό θεματικό πάρκο του κόσμου. Φυσικά «διαθέτει» και το μεγαλύτερο λογότυπο της Ferrari στον πλανήτη.

Queen Mary 2

Queen Mary 2

Είναι το μεγαλύτερο επιβατηγό πλοίο που κατασκευάστηκε ποτέ, η πρώτη πλωτή πολιτεία στην ιστορία της ναυτιλίας, μία από τις πιο εντυπωσιακές κατασκευές στον κόσμο. Με εκτόπισμα που ξεπερνά τους 151.000 τόνους, ισχύ 157.000 ίππους, πολυτέλεια βγαλμένη από τα πιο τρελά όνειρα του χαλίφη της Βαγδάτης και τελικό κόστος γύρω στα 800 εκατομμύρια δολάρια, το Queen Mary 2 έβρεξε το υπερμέγεθες σκαρί του για πρώτη φορά στις 12 Ιανουαρίου 2004, οπότε και έκανε το παρθενικό του ταξίδι. Μπορεί να φιλοξενήσει άνετα γύρω στους 2.600 επιβάτες, και κάποιες εκατοντάδες προσωπικού.

Burj Al Arab

Burj Al Arab

Ο ουρανοξύστης Μπουρτζ Αλ Αράμπ (o «Πύργος των Αράβων» στα ελληνικά) βρίσκεται στο Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Έχει ύψος 321 μ. και είναι το τέταρτο ψηλότερο ξενοδοχείο στον κόσμο. Είναι κατασκευασμένο πάνω σε ένα τεχνητό νησί ανοιχτά της παραλίας Τζουμέιρα και ενώνεται με την ξηρά μέσω μιας τοξωτής γέφυρας. Σημείο αναφοράς αποτελεί το σχήμα ιστίου της κατασκευής του, ενώ χαρακτηρίζεται ως «το μοναδικό επτάστερο ξενοδοχείο στον κόσμο». Διαθέτει μόνο 28 επίπεδα, συνολικής χωρητικότητας 207 σουιτών. Η μικρότερη σουίτα έχει έκταση 169 τ.μ., ενώ η μεγαλύτερη διαθέτει 780 τ.μ., ενώ τιμές των δωματίων ξεκινούν από τα 1.000 δολάρια και φτάνουν έως τα 27.000, ανά διανυκτέρευση.

Palm Island

Palm Island

Tα τεχνητά νησιά, γνωστά και ως «Palm Islands», αποτελούν μία από τις πιο εντυπωσιακές κατασκευές και είναι σύμβολο του Dubai και της ραγδαίας ανάπτυξης που έχει τα τελευταία χρόνια. Πέρα από την τουριστική, οικιστική και εμπορική αξία του εγχειρήματος, το αξιοθαύμαστο σε αυτή την κατασκευή είναι το ότι η στεριά πάνω στην οποία χτίστηκε δημιουργήθηκε με τεχνητό τρόπο.

Βρίσκεται στα ανοιχτά των ακτών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στον Περσικό κόλπο, και σχηματίζει έναν φοίνικα που είναι ορατός ακόμη και από το διάστημα. Η κατασκευή των νησιών πραγματοποιήθηκε με την εξόρυξη και μεταφορά δύο δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων άμμου, ενώ στο «νησί» αυτό πωλούνται πολυτελείς, εξοχικές και όχι μόνο, κατοικίες για όσους θέλουν να απολαμβάνουν τη θέα στη θάλασσα, καθώς το Dubai έχει τρομερά μικρή ακτογραμμή.

Γέφυρα Tου Μίγιο

Γέφυρα Tου Μίγιο εντυπωσιακές κατασκευές

Χτισμένη ουσιαστικά πάνω από την κοιλάδα του ποταμού Ταρν στη Γαλλία, η γέφυρα Millau Viaduct ολοκληρώθηκε σε μόλις τριάμισι χρόνια και αποτελεί σήμερα μέρος της οδικής αρτηρίας Α75, η οποία συνδέει τη βόρεια Ευρώπη με τη Μεσόγειο. Αυτό όμως είναι μόνο ένα μέρος της αλήθειας.

Με συνολικό μήκος 2,6 χιλιόμετρα, η κατασκευή στηρίζεται σε επτά πυλώνες και στο πιο υψηλό της σημείο φτάνει τα 342 μέτρα (16 παραπάνω από τον Πύργο του Άιφελ). Αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο ανθρώπινο πόνημα που φαίνεται από το Διάστημα, ενώ κατά την παράδοση η εταιρεία κατασκευής συνόδεψε τη γέφυρα με 120 χρόνια εγγύηση.

Κάντε και ένα ταξίδι μέχρι παρακάτω, σε ονειρεμένα χειμερινά ξενοδοχεία

https://radar.gr/article/61766/epta-xionismena-ksenodoxeia-gia-na-oneireyomaste