Κορυφαίοι πολιτικοί με μακρά διαδρομή, κινδυνεύουν να διασυρθούν και να δικαστούν στα ιδιότυπα λαϊκά δικαστήρια που στήνουν κανάλια και εφημερίδες υιοθετώντας άκριτα κάθε καταγγελία που αφορούν «σεξουαλικά εγκλήματα».

Αυτοί που συμμετέχουν στο «κυνήγι μαγισσών» αδιαφορούν για το τεκμήριο αθωότητας και βγάζουν καταδικαστικές αποφάσεις πριν καν επέμβει η Δικαιοσύνη.

Στο στόχαστρο πολιτικοί για σεξουαλικά εγκλήματα

Στο στόχαστρο των καταγγελιών βρίσκονται τώρα κάποιοι πολιτικοί για τους οποίους κυκλοφορεί έντονη φημολογία ότι εκμεταλλεύτηκαν τη θέση τους για να εξαναγκάσουν γυναίκες σε ερωτική συνεύρεση.

Διάφορα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα εφημερίδων είναι χαρακτηριστικά της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.

Προς το παρόν δεν γράφουν ονόματα, αλλά φωτογραφίζουν πολιτικούς τους οποίους παραδίδουν στη δημόσια χλεύη.

Όπως αντιλαμβάνεστε τα πράγματα έχουν αρχίσει να γίνονται σοβαρά, γιατί όταν η δικαιοσύνη υποκαθίσταται από τους «κυνηγούς μαγισσών», τότε κινδυνεύουν με διασυρμό δημόσια πρόσωπα και πολιτικοί.

Βέβαια μπορεί με καθυστέρηση χρόνων να βρουν το δίκιο τους, αλλά μέχρι τότε θα βρίσκονται στο έλεος της κάθε ανώνυμης καταγγελίας.

Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ για το θέμα της Δηδαμάδα

Να κατεβάσει το θέμα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων με ονόματα που εμπλέκονται στοιχεία του επιδιώκει στο παρασκήνιο η Χαριλάου Τρικούπη. «Συζήτηση μόνο εάν υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες και στοιχεία και με επίσκεψη στον εισαγγελέα», είναι η εντολή της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ.

Ήδη, όπως αποκαλύψαμε χθες, «αποσύρθηκε» από τα μέσα ενημέρωσης η Ζέφη Δημαδάμα, η οποία κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση στο ασανσέρ των κεντρικών γραφείων από στέλεχος, για το οποίο αναφέρει ότι αποσύρθηκε από την πολιτική, αλλά που δεν κατονομάζει.

Σύμφωνα δε με τις πληροφορίες, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου θα παραμείνει εκτός παρουσίας στα μέσα ενημέρωσης για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να ξεχαστεί το θέμα.

Είναι δε χαρακτηριστικό –και πάντα με τις ίδιες πληροφορίες- ότι τις παρατηρήσεις για τη στάση της έκανε στη Ζέφη Δημαδάμα η ίδια η Φώφη Γεννηματά, η οποία με δημόσια δήλωσή της ζήτησε να πέσει φως στην καταγγελία- να κατονομάσει δηλαδή η καταγγέλλουσα τον «δράστη» (ή να σιωπήσει)!

Η καταγγελία της δημοσιογράφου Ιωάννας Ηλιάδη

Σιωπή έχει καλύψει τα όσα αναφέρει η δημοσιογράφος Ιωάννα Ηλιάδη για παρενόχλησή της από υφυπουργό Άμυνας μέσα στο γραφείο του στο Πεντάγωνο, το 1994.

«Ένα φιλάκι μόνο», φέρεται –σύμφωνα με την καταγγέλλουσα- να της έλεγε ο υφυπουργός, κυνηγώντας της γύρω από το γραφείο του.

Το 1994, με υπουργό Άμυνας τον Γεράσιμο Αρσένη, υφυπουργός ήταν σεβαστός και υπεράνω υποψίας πρώην στρατιωτικός και βουλευτής τότε του ΠΑΣΟΚ από περιφέρεια του Λεκανοπεδίου.

Η δημοσιογράφος φέρεται να εννοεί τον υφυπουργό που ήταν και βουλευτής, αλλά και αυτή η καταγγελία μένει μετέωρη, αφού επιλέγεται να μην διαλευκανθεί.