Την ώρα που η οικονομία βρίσκεται σε βαθιά κρίση, με την ύφεση το 2020 να ξεπερνά το 10% , την ανεργία να εκτινάσσεται στα ύψη, τα κόκκινα δάνεια να επιστρέφουν με μορφή χιονοστιβάδας και τα νοικοκυριά να έχουν ισοπεδωθεί από τις παρενέργειες της πανδημίας, ως μόνη λύση για να εξέλθουν η χώρα και η οικονομία από τα αδιέξοδα είναι η προώθηση των πακέτων του ταμείου Ανάκαμψης!

72 δις. θα πρέπει να απορροφηθούν μέσα στα 7 επόμενα χρόνια, αρχής γενομένης από φέτος, ούτως ώστε η Ελλάδα να αλλάξει πρόσωπο, οι μεταρρυθμίσεις να προωθηθούν, οι υποδομές να αναμορφωθούν, οι νέες τεχνολογίες και η πράσινη ανάπτυξη να γίνουν μέρος της ζωής μας.

Και σε κάθε περίπτωση μέσα στο 2021 μπορούν και πρέπει να προωθηθούν έργα που θα αγγίξουν ή και θα ξεπεράσουν τα 14 δις και θα δρομολογήσουν την επαναφορά της οικονομίας και του ΑΕΠ σε ανοδική τροχιά!

Υπό αυτό το πρίσμα και υπό τα δεδομένα των καιρών, το στοίχημα της ανάκαμψης και της επιστροφής στην κανονικότητα περνάει μέσα από τα πακέτα του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ, των δανείων και των επιδοτήσεων που θα χρηματοδοτήσουν ένα καλύτερο αύριο!

Το ζήτημα ωστόσο που εγείρεται είναι ποιοι και πως θα διαχειριστούν το εθνικό αυτό στοίχημα;

Γιατί είναι προφανές και πέρα από κάθε αμφιβολία ότι την εθνική αυτή υπόθεση δεν μπορούν να διαχειριστούν άχρηστοι υπουργοί, κομματάρχες και διεφθαρμένοι κρατικοί λειτουργοί, συνδικαλιστές και νταραβεριτζήδες των μηχανισμών του Δημοσίου, διαπλεκόμενοι, λαϊκιστές, επικοινωνιολόγοι και λομπίστες που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες!

Η Ελλάδα δεν αλλάζει ούτε με τους μαϊντανούς της τηλεόρασης, προβεβλημένους υπουργούς που κλαίνε μπροστά στις κάμερες, ούτε με τα τριμμένα κομματικά σακάκια του χθες, όλους τους ξεπερασμένους και φθαρμένους που δεν έχουν καμία θέση στην Ελλάδα του σήμερα!

Και τούτο οφείλει να το συνειδητοποιήσει ο πρωθυπουργός πριν να είναι πολύ αργά!

Να μην επαναληφθεί η ανικανότητα των δημοσίων λειτουργών που παρατηρείται την ώρα τούτη στην προσέλκυση επενδύσεων και υλοποίηση εμβληματικών έργων!