Δύο ακόμη υπερσύχρονα σκάφη παρέλαβε το λιμενικό από τα δέκα που θα παραλάβει συνολικά. Σκάφη υψηλών προδιαγραφών με αποκλειστική χρηματοδότηση από μέλη της Ε.Ε.Ε.

Το πέμπτο κι έκτο από τα συνολικά δέκα Rafnar, τύπου Leiftur 1100 Cabin Patrol παρέλαβε το λιμενικό σώμα.
Πρόκειται για σκάφη υψηλών προδιαγραφών προσφορά της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ και της εταιρείας THENAMARIS.
«Καταφέραμε, να προστατέψουμε τα θαλάσσια σύνορά μας και αυτό πιστώνεται αποκλειστικά στα στελέχη μας τα οποία όπως είπε και ο Αρχηγός, με αυταπάρνηση, με αποφασιστικότητα, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.
‘Eχουν καταφέρει και έχουν μειώσει, το 2020, σε σχέση με το 2019, τις μεταναστευτικές ροές κατά 85%.
Τα πολύ καλά αποτελέσματα συνεχίζονται το 2021 και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.
Ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και τον Πρόεδρό της, Θεόδωρο Βενιάμη, η οποία έσπευσε να ικανοποιήσει το αίτημα του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος.
Στην τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε με ελάχιστους παρευρισκόμενους και πάντα τηρώντας της οδηγίες προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού, παρευρέθηκαν επίσης ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Λ.Σ. κ. Θεόδωρος Κλιάρης, ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος και η κ. Ιωάννα Μαρτίνου.