Στο νοσοκομείο Λαμίας διεκομίσθη για ακόμη μία φορά ο Δημήτρης Κουφοντίνας, πριν από λίγο, καθώς συνεχίζει την απεργία πείνας και η υγεία του βρίσκεται σε κακή κατάσταση.

Η μεταφορά του στα επείγοντα του νοσοκομείου έγινε με συνοδεία ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας και η απεργία πείνας

Ο πολυισοβίτης Δημήτρης Κουφοντίνας, έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου για τη μεταγωγή του από τις αγροτικές Φυλακές στις Φυλακές Δομοκού και η υγεία του έχει επιβαρυνθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα να έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο δύο φορές ως τώρα.

Η πρώτη φορά που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο ήταν στις 16 Ιανουαρίου, αλλά είχε αρνηθεί οποιαδήποτε παροχή βοήθειας και επέστρεψε λίγη ώρα αργότερα με ασθενοφόρο και πάλι στη φυλακή.

Όπως έχει αναρτηθεί σε πολλά μπλοκ του αντιεξουσιαστικού χώρου ο 62χρονος σήμερα Κουφοντίνας, είναι αρκετά καταβεβλημένος και η υγεία του βρίσκεται σε κίνδυνο.

Παράλληλα, ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα σε ξεχωριστό κελί νοσηλείας, κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε αλληλέγγυους του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Αυτή είναι η 5η απεργία πείνας που πραγματοποιεί στα 18 χρόνια εγκλεισμού του στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας.

Παράλληλα, χθες, Τρίτη 19 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκαν δύο πορείες αλληλεγγύης στο Δημήτρη Κουφοντίνα, σε Αθήνα και Πάτρα.

15 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του Κουφοντίνα

Τον καταδικασμένο δολοφόνο – τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, έρχονται με επιστολή τους να υπερασπιστούν 15 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με «μπροστάρηδες» την πρώην βουλευτή Αννέτα Καββαδία και τους Πάνο Λάμπρου, Γιώργο Κυρίτσης και ο Νίκο Μανιό.

Στο κείμενό τους, για το οποίο μπορείται να διαβάσετε περισσότερα εδώ, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που προέρχονται από διάφορες εσωκομματικές τάσεις, υποστηρίζουν ότι «η κυβέρνηση λειτουργεί σαν ένα υπέρτατο, άτυπο ασφαλώς, δικαστήριο, το οποίο ”διορθώνει” τα όποια δικαιωματικά… λάθη του κράτους δικαίου. ”Δικάζει” εκ νέου και τιμωρεί εκ νέου, ακόμη και αν έχουν περάσει 19 ολόκληρα χρόνια».