Επτά χιονισμένα ξενοδοχεία για να ονειρευόμαστε. Από την Γροιλανδία στην Ανταρκτική κι από το Νεπάλ στη Νέα Γη. Τα ταξίδια και μάλιστα σε τόπους μακρινούς, παραμένουν σε μεγάλη απόσταση και ο μόνος τρόπος να παρηγορηθούμε είναι τα όνειρα. Κι επειδή στα ξενοδοχεία που ακολουθούν θα ήταν πολύ δύσκολο να πάμε, ανεξαρτήτως πανδημίας, ας τα απολαύσουμε με τα μάτια και το πνεύμα μας.

Ισλανδία: Blue Lagoon Retreat Hotel

.

Ενα πολυτελές ξενοδοχείο χτισμένο δίπλα σε θερμές πηγές, περιτριγυρισμένο από το μοναδικό Ισλανδικό τοπίο. Βυθισμένοι σε ζεστό, ιαματικό νερό, με ένα κοκτέιλ στο χέρι, ατενίζουμε τους πάγους και ξεχνάμε τα πάντα και τους πάντες.

Φινλανδία: Arctic Tree House Hotel

Στο Ροβανιέμι, το χωριό του Αγιου Βασίλη, ένα μοναδικό ξενοδοχείο μέσα στην αρκτική φύση, μέ Βόρειον Σέλας, σάουνες, ταράνδους και όλα τα σχετικά.

.

Νέα Γή, Καναδάς: Fogo Island Inn

Στο ανατολικότερο άκρο του Καναδά, στο νησί της Νέας Γης, ένα πολύ ιδιαίτερο ξενοδοχείο, σε ένα ακόμα πιο ιδιαίτερο, παγωμένο τοπίο.

.

Ανταρκτική: Wichaway Camp – White Desert

Στην Ανταρκτική δεν υπάρχουν ξενοδοχεία. Υπάρχει όμως αυτό το απίστευτο Camp, με τα στρογγυλά ιγγλού του μπροστά σε μία παγωμένη λίμνη, δίπλα σε έναν παγωμένο τοίχο ύψους 60 μέτρων. Ας ονειρευτούμε ότι είμαστε εκεί, πολύ μακριά από τον πολιτισμό, χωμένοι στους πάγους, απολαμβάνοντας πολυτέλειες που φαίνονται – και είναι – απίστευτες.

.

Νεπάλ: Yeti Mountain Home Kongde Lodge

Το ξενοδοχείο που βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του Κόσμου – και το μοναδικό μέρος του πλανήτη όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν πρωϊνό συνοδεία σαμπάνιας, σε υψόμετρο 4.572 μέτρων, με θέα τις κορυφές του Εβερεστ.

.

Γροιλανδία: Hotel Arctic

Πάνω από το Φιόρδ στο Ιλούλισατ της Δυτικής Γροιλανδίας, με θέα τα παγόβουνα του Disco Bay και το Βόρειο Σέλας σε όλο το μεγαλείο του, εκτός από κανονικά δωμάτια, διαθέτει και ιγκλού.

.

Σουηδία: Tree Hotel

Μικρά, αρχιτεκτονικά θαύματα, κρεμασμένα από δένδρα, μέσα στα χιόνια. Με λιτή, σουηδική αισθητική και όλες τις ανέσεις.

.