Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι του πλανήτη. Η Τιτανομαχία του Νησιού. Δύο αιώνιοι εχθροί κοντράρονται σήμερα (18:30) στο Άνφιλντ κάτω από πρωτόγνωρες (για τα τελευταία χρόνια) συνθήκες.

Η πρωταθλήτρια Λίβερπουλ υποδέχεται την αναγεννημένη και πρωτοπόρο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία φωνάζει «παρών» και θέτει μετά το 2013 σοβαρότατη υποψηφιότητα για τον τίτλο.

Το σύνολο του Σόλσκιερ έχει συγκεντρώσει 36 βαθμούς έναντι των 33 αυτού του Κλοπ μετά τις 17 πρώτες αγωνιστικές και οδηγεί την κούρσα της Premier League.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα έμοιαζε δύσκολο να φτάσουμε στο αυριανό ντέρμπι με τους «Κόκκινους Διαβόλους» να έχουν το προβάδισμα στη βαθμολογία και να δημιουργηθεί τέτοια προσμονή για το ντέρμπι. Κι όμως, το 2021 όπως όλα δείχνουν θα μας κάνει τη χάρη για μία επική κόντρα μεταξύ των δύο Γιγάντων της Αγγλίας με φόντο τον τίτλο.

O Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, που στην αρχή της σεζόν έβλεπε τη θέση του να… τρίζει, αυτή τη στιγμή βρίσκεται μπροστά σε μία ιστορική πρόκληση. Να επαναφέρει τη Γιουνάιτεντ στην κορυφή.

Ούσα αήττητη στα 10 τελευταία εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος, η Μάντσεστερ έχει το μομέντουμ με το μέρος της και πηγαίνει με μεγάλη αυτοπεποίθηση στο απόλυτο αγγλικό ντέρμπι.

Η δαιμονιώδης φόρμα του Μπρούνο Φερνάντες, η απίθανη βελτίωση στην απόδοση των Πολ Πογκμπά –  Ερίκ Μπαϊγί και η παρουσία ενός ολοκληρωμένου στράικερ όπως ο Έντισον Καβάνι στο ρόστερ έχουν αλλάξει τα δεδομένα στο πρωτάθλημα και είναι τα βασικά στοιχεία, που έχουν φέρει τους «Κόκκινους Διαβόλους» στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Από την άλλη, το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ δεν βρίσκεται στα καλύτερά του. Με διαδοχικές γκέλες, αρκετές απουσίες και πολλούς παίκτες ντεφορμέ αναζητά μία μεγάλη νίκη στο ντέρμπι για να επαναφέρει την ψυχολογία στην πλευρά του.

Πάντα η ψυχή της πρωταθλήτριας παίζει τον ρόλο της σε αυτές τις αναμετρήσεις και όπως φάνηκε και στο σχετικά πρόσφατο ματς κορυφής με την Τότεναμ, όταν χρειάστηκε να παίξει με την πλάτη στον τοίχο, η Λίβερπουλ έβγαλε λαγούς από το καπέλο και βρήκε μία τεράστια εμφάνιση και μία ακόμα μεγαλύτερη νίκη.

Το ρόστερ της είναι δεδομένα εξαιρετικά ποιοτικό και μένει να φανεί σε τι κατάσταση θα βρεθούν τα «βαριά χαρτιά» της στον αγωνιστικό χώρο του Άνφιλντ.

Το πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας είναι το σημαντικότερο, που πρέπει να διαχειριστεί ο Κλοπ καθώς δύο εκ των Μάτιπ, Φίλιπς, Γουίλιαμς και Φαμπίνιο να απαρτίζουν το κεντρικό δίδυμο, με τον τελευταίο να μοιάζει σίγουρος όπως αναφέρουν οι ρεπόρτερ του SkySports.

Από πλευράς Γιουνάιτεντ, η τριπλέτα των Φερνάντες, Ράσφορντ και Πογκμπά πίσω από τον φορ μοιάζει να έχει «κλειδώσει» ενώ η θέση του στράικερ «παίζει» ανάμεσα σε Μαρσιάλ και Καβάνι, με τον Σόλσκιερ πιθανότατα να προτιμά τον Γάλλο στο αρχικό σχήμα και να κρατά τον «El Matador» σαν το μεγάλο «όπλο» του δευτέρου ημιχρόνου.

Σε κάθε περίπτωση, η σούπερ αγγλική μονομαχία αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον και πρόκειται να καθηλώσει εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλους σε όλο τον πλανήτη.

Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ είναι πανέτοιμες να παίξουν τα ρέστα τους στον αγωνιστικό χώρο του Άνφιλντ, με τον νικητή να παίρνει το πάνω χέρι στην κούρσα της κατάκτησης της Premier League.