Κατ’ αρχάς οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε για την υπόθεση Ελλάκτωρ:

1. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού πολύ ορθά παρεμβαίνει μετά τις καταγγελίες ως έχουσα υποχρέωση. Και οφείλει να διερευνήσει διεξοδικώς το ενδεχόμενο δεσπόζουσας θέσης, αλλά και σύγκρουσης συμφερόντων, για να μην υπάρχουν στο μέλλον σκιές και καχυποψίες. Και επί τη ευκαιρία να διερευνήσει όλα όσα συμβαίνουν στον χώρο. Αν υφίστανται ακόμη μοιρασιές και προσυμφωνημένες προσφορές.

2. Επιβάλλεται να παρέμβει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και να διερευνήσει τις καταγγελίες και των δύο πλευρών σχετικά με αγοραπωλησίες μετοχών, διαρροές στον τύπο για μετοχικές θέσεις και επηρεασμό της τιμής της μετοχής, καθώς και τυχόν υποχρέωση δημόσιας πρότασης.

3. Για όποιον δεν το έχει καταλάβει, οι Ολλανδοί δεν προτίθενται να κάνουν τον Ελλάκτορα, αν τυχόν τον αποκτήσουν, παραμάγαζο της ΓΕΚ Τέρνα! Ο Γ. Περιστέρης δεν έχει ούτε θα έχει μετοχική θέση στον Ελλάκτορα. Άρα το μαγαζί θα είναι αποκλειστικά των Ολλανδών, θα τρέχει με άλλο ανεξάρτητο μάνατζμεντ και προφανώς οι Ολλανδοί σε ένα μαγαζί αποκλειστικά δικό τους θα ρίξουν όλα τα λεφτά!

4. Σε απλά λόγια, δεν πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο Γ. Περιστέρης καίγεται να γίνει το ντιλ του Ελλάκτορα, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος υποβάθμισης του ρόλου του, στο μυαλό των Ολλανδών.
Θα είχε νόημα για τον Περιστέρη μόνο αν ο Άκτορας πουλιόταν σε κάποιον τρίτο, π.χ. Κούτρα, και η ΓΕΚ Τέρνα απορροφούσε το ενεργειακό κομμάτι του Ελλάκτορα! Αν διασπαζόταν, δηλαδή!

5. Μπάκος και Καϋμενάκης παίζουν ήδη δυνατά το χρηματιστηριακό παιχνίδι και προσβλέπουν σε υπεραξίες, είτε παίρνοντας π.χ. τον Άνεμο για να φύγουν είτε πουλώντας σε υψηλή τιμή τις μετοχές.
Αποδείχτηκε, πάντως, στην πράξη πως δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα που ήθελαν να εμφανίσουν, όπως άλλωστε σωστά η ΑΞΙΑ είχε επισημάνει!

6. Βεβαίως, στην υπόθεση της δανειοδότησης από την Πειραιώς για να αποκτήσουν το 18% από τη Farallon το σύστημα τους πολέμησε και τους μπλοκάρισε κατ’ αρχάς. Οπότε, έχασαν τις εντυπώσεις…