Ο Λιβάι Γκαρσία με ένα γκολ-ζωγραφιά στο 65′ χάρισε στην ΑΕΚ μια σπουδαία νίκη επί του Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Ο Μανόλο Χιμένεθ βάζει τη δική του σφραγίδα και οδηγεί την Ένωση ξανά στον δρόμο των επιτυχιών! Το ντέρμπι με τον Άρη ήταν ένα ματς αποδείξεων για την Ένωση. Αν μπορεί να σταθεί με αξιώσεις και να διεκδικήσει περισσότερα πράγματα στη σεζόν. Το δείγμα είναι θετικό, αρκεί να υπάρχει η ανάλογη συνέχεια.

Η μεταμορφωμένη, λοιπόν, ΑΕΚ  καθάρισε τον Άρη στο ντέρμπι (1-0) και υπενθύμισε στο σημερινό της αντίπαλο και τους υπόλοιπους ανταγωνιστές της ότι είναι για τα καλά πλέον παρούσα.

Η φοβερή εκτέλεση φάουλ του άπιαστου Γκαρσία υπέγραψε το τρίτο σερί διπλό των «κιτρινόμαυρων» στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και τους έφερε στη δεύτερη θέση της Super League (και το -9 από τον Ολυμπιακό).

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν από την αρχή να πάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά και να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία τους, προσέχοντας την αμυντική τους συμπεριφορά. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα πάντως, ήταν για τον Άρη. Στο 7ο λεπτό ο Λόπες έκανε λάθος γύρισμα, ο Μάνος έκλεψε την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, όμως δεν πλάσαρε σωστά. Στην συνέχεια της φάσης ο Γκάμα μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή , έπεσε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα δύο αμυντικών της ΑΕΚ και ζήτησε πέναλτι, ο διαιτητής όμως έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ο τραυματισμός του Νεντελτσεάρου

Ο Ιονούτ Νεντελτσεάρου στάθηκε άτυχος, καθώς τραυματίστηκε στον αριστερό δικέφαλο σε μια ανύποπτη φάση (στο 18′) και δεν κατάφερε να συνεχίσει το παιχνίδι. Ο Μανόλο Χιμένεθ πέρασε ως αλλαγή τον Λάτσι, που πήρε τη θέση του Ρουμάνου στο κέντρο της άμυνας.

Απάντηση με τον Ανσαριφάρντ

Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της ΑΕΚ να απειλήσει την εστία του Μπουσέ. Μετά από μια πολύ ωραία ατομική ενέργεια ο Γκαρσία μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή και έκανε την σέντρα, ο Ανσαριφάρντ από το ύψος της μικρής περιοχής έπιασε την καρφωτή κεφαλιά , όμως ο Γάλλος τερματοφύλακας του Άρη μπλόκαρε τη μπάλα.

Λίγες φάσεις

Οι δύο ομάδες έδωσαν μεγαλύτερη έμφαση στην προσπάθεια τους να εξουδετερώσουν τα ατού των αντιπάλων και τα κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό. Ελάχιστες ήταν οι τελικές προσπάθειες μέχρι το τέλος του πρώτου μισού της αναμέτρησης. Σε μία από αυτές, στο 45’, ο Σάσα έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή και δεξιά, μετά από πάσα του Μανσίνι, όμως με το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση, δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη.

Απειλητικό ξεκίνημα

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές το δεύτερο ημίχρονο. Πρίν καν συμπληρωθεί, μάλιστα, το πρώτο λεπτό η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Ανσαριφάρντ σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Μπουσέ. Στο 51ο λεπτό σημειώθηκε η πρώτη τελική του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Σάσα να σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Αθανασιάδης μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα.

To γκολ-ζωγραφιά του Λιβάι Γκαρσία

Η ΑΕΚ κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 65’,με μια καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία. Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπουσέ, που δεν κατάφερε να αντιδράσει πετυχαίνοντας ένα πολύ όμορφο γκολ.

Ο Χιμένεθ ήθελε να κάνει διπλή αλλαγή στο 78ο λεπτό, όμως μετά από λάθος του διαιτητή Μπέμπεκ δεν κατάφερε να περάσει στο παιχνίδι τον Ολιβέιρα στη θέση του Ανσαριφάρντ, καθώς είχαν γίνει ήδη τρεις διακοπές στο παιχνίδι για αλλαγές της ΑΕΚ. Ο Κροάτης διαιτητής ξεκίνησε να εξηγεί στους πάγκους των δύο ομάδων τι έγινε, με αποτέλεσμα να διακοπεί ο ρυθμός του αγώνα. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Λιβάγια θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, παίρνοντας το … ριμπάουντ μετά από κεφάλια του Ανσαριφάρντ στο δοκάρι, όμως υποδείχτηκε σωστά σε αντικανονική θέση.

Άρης (Α. Μάντζιος): Mπουσέ, Σάκιτς (87′ Τζέγκο), Ρόουζ, Μπεναλουάν, Σούντγκρεν, Σάσα (87′ Ιωάννου), Ματίγια, Γκάμα, Σίλβα (63′ Γκαρσία), Μανσίνι, Μάνος (75′ Λόπεθ)

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου (20′ Λάτσι), Λόπες, Σιμόες, Κρίστισιτς (60′ Μάνταλος), Γαλανόπουλος, Γκαρσία (75′ Σάκχοφ), Ανσαριφάρντ, Μαχαίρας (60′ Λιβάγια)