Η υγειονομική κρίση απογείωσε το ερασιτεχνικό πορνό. Το onlyfans.com, ως πλατφόρμα δημοσιοποίησης (κυρίως, αλλά όχι μόνον) ερασιτεχνικού υλικού αισθησιακού και «ακατάλληλου» περιεχομένου, υπήρχε και προ πανδημίας. Επί κορωνοϊού όμως οι επιδόσεις του απογειώθηκαν. Περισσότερες σέξι φωτογραφίες και βίντεο, από πολύ περισσότερες επίδοξες και επίδοξους πορνοστάρ, απείρως περισσότεροι συνδρομητές. Το OnlyFans είναι ένα από τα αναπάντεχα success stories της υγειονομικής κρίσης.

Το success -ή μάλλον sexcess- story του OnlyFans δεν αφορά μόνο στους επιχειρηματίες οι οποίοι το δημιούργησαν το 2016. Αφορά πολύ περισσότερο σε αμέτρητα άτομα που ξαφνικά αντάλλαξαν τη φτώχεια και την απελπισία τους με μια θεαματική ροή εύκολου χρήματος στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Το «θαύμα» απαιτεί γυμνή σάρκα, σε όσο το δυνατόν πιο τολμηρές στάσεις. Αυτό είναι όλο.

Η Covid-19 καταδίκασε στην ανεργία γυναίκες και άντρες, κάθε ηλικίας, οικογενειακής και κοινωνικής κατάστασης, σε όλο τον κόσμο. Το OnlyFans, βρετανικό ως προς την έδρα, αλλά με οικουμενική εμβέλεια, υποδέχτηκε στην αχανή αγκαλιά του οποιαδήποτε και οποιονδήποτε είναι πρόθυμος να επιδείξει τα σωματικά του προσόντα στο διαδίκτυο, όχι όμως χάριν αυτοεπιβεβαίωσης, αλλά για βιοπορισμό.

Το OnlyFans δεν δημοσιοποιεί οικονομικά στοιχεία, εκτιμάται όμως ότι οι συνδρομητές του φτάνουν τα 90 εκατ. και φέρεται να έχει αποδώσει περί τα 800 εκατ. δολάρια σε 1 εκατ. χρήστες οι οποίοι «ανεβάζουν» περιεχόμενο προς τέρψιν των συνδρομητών τους.

Περίπου από την αρχή της πανδημίας, οι εγγεγραμμένοι χρήστες της πλατφόρμας πολλαπλασιάζονται με ρυθμό ακόμη και εκατοντάδων χιλιάδων ανά ημέρα. Αντιστοίχως, οι πάροχοι περιεχομένου -δηλαδή οι πρόθυμοι να παραστήσουν τις και τους πορνοστάρ- αυξάνονται κατά 7-8.000 καθημερινά. Σήμερα υπερβαίνουν το 1 εκατ., ενώ το 2019 ήταν περίπου 10 φορές λιγότεροι.