Καλεσμένη του Γρηγόρη Αρναούτογλου και το «Tonight Show» βρέθηκε η Έλενα Ακρίτα το βράδυ της Τετάρτης και δε δίστασε να μιλήσει για…πολλά και πολλούς. Αρχικά στάθηκε πόλυτη στο γεγονός ότι δεν μπορεί να τα έχει καλά με όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα μίλησε για τον τρόπο που την αντιμετωπίζουν στον δρόμο, τα παιδικά της χρόνια και την κατάθλιψη.

Η δημοσιογράφος αναφέρθηκε στις κόντρες και τους ανθρώπους που αντιπαθεί αλλά και συγκεκριμένα για την κόντρα της με τον Μάρκο Σεφερλή.

«Στον δρόμο μού λένε καλά λόγια. Αυτοί που δεν με γουστάρουν καθόλου δεν μου μιλάνε και μου ρίχνουν κάτι δηλητηριώδη βλέμματα. Αυτοί που σε αγαπάνε θα έρθουν να σου μιλήσουν. Π.χ. την Κάτια Δανδουλάκη την φίλη μου την αγαπάνε όλοι, όχι επειδή είναι λαμόγιο και το παίζει ότι είναι καλή, είναι ένας χρυσός άνθρωπος».

Και συνέχισε: «Εγώ από τα νιάτα μου είχα αυτούς που με αγαπούν πολύ κι αυτούς που δεν με γούσταραν. Και τώρα τελευταία με την πολιτική, αυτό το χάσμα έχει ανοίξει ακόμα πιο πολύ. Δεν με νοιάζει γιατί αυτό το να αγαπιέστε ρε παιδιά και να είμαστε όλοι μια γροθιά, εγώ δεν θέλω να είμαι. Θέλω να είμαι μια γροθιά με τους ανθρώπους που σκέφτονται με έναν ελεύθερο τρόπο, ανοιχτές καρδιές και στηρίζουν τον κόσμο. Με τους άλλους δεν έχω λόγο, ούτε καλημέρα».

«Με τους σκατόψυχους δε θέλω να έχω σχέση»

«Αυτό που λένε μην κάνουμε τώρα Εμφύλιο μέσα στην Ελλάδα, δεν είναι έτσι. Με τους σκατόψυχους και τους τοξικούς ανθρώπους δεν θέλω να έχω σχέση. Ούτε στην ζωή μου, ούτε στο timeline μου, ούτε αναγνώστες, ούτε πουθενά. Δεν έχω λόγο να είμαι αγαπημένη με τον φασίστα, ούτε με τον ομοφοβικό, ούτε με τον κακοποιητή, ούτε με κανέναν».

Τα παιδικά χρόνια

Όσον αφορά στα παιδικά της χρόνια η κ. Ακρίτα δήλωσε: «Ήμουν πονεμένο παιδί. Είχε πεθάνει ο πατέρας μου από 10 χρονών, έβαλαν τη μητέρα μου φυλακή επί χούντας μετά από ένα χρόνο. Τη δεκαετία του ΄60 με λέγανε ορφανή. Αυτό ήταν στίγμα. Τα έχω περάσει όλα στη ζωή μου. Από την πολιτικοποίηση του Ρήγα, μέχρι τι γόβα θα φορέσω, μεγάλους έρωτες, πάθη, χωρίσματα. Είμαι χορτασμένη. Τώρα είμαι λίγο πιο θυμωμένη με τα πράγματα που δεν μπορώ να αλλάξω. Όσο με βαστάνε τα πόδια μου, εγώ θα βγαίνω στους δρόμους. Είτε κυριολεκτικά, είτε με την πένα μου».

Η διαμάχη με τον Μάρκο Σεφερλή

«Δεν πηγαίνω σε δίκες αλλά με τον Μάρκο Σεφερλή μπορεί να πάω. Δεν έχουμε συναντηθεί ποτέ. Ήξερα την γυναίκα του παλιά η οποία ήταν ένα αξιολάτρευτο κι εξαιρετικό πλάσμα. Δεν προσπαθώ να τα βρω εξωδικαστικά με κανένα γιατί παραμένω στο κείμενο μου. Το έγραψα πολύ ευγενικά γιατί έχουν αλλάξει τα πράγματα. Το να πεις κάποιον αδερφή, χοντρή σε ταινία με τον Ηλιόπουλο και τον Φωτόπουλο του ’60 είναι απολύτως αποδεκτό για τα δεδομένα της τότε κοινωνίας. Αν το πεις σήμερα υπάρχουν ευπαθείς ομάδες που δεν έχεις δικαίωμα να τις χλευάζεις. Αλλάζουν οι αντιλήψεις».

Και συμπλήρωσε: «Ο κόσμος που πάει εκεί στην πρώτη σειρά κι είναι ένας κύριος και μια κυρία υπέρβαροι, όσο και να γελούν, μέσα τους βαθιά δεν μπορεί να μην καταλάβουν ότι θυματοποιούνται και στοχοποιούνται. Δεν υπάρχει περίπτωση να χαρεί. Θα γελάσει γιατί θα ξορκίσει με το γέλιο το μπούλινγκ που έχει υποστεί από τότε που ήταν ένα στρουμπουλό παιδάκι και το κορόιδευαν στο σχολείο για τα κιλά του κι αυτός θα γελούσε γιατί δεν θα είχε τρόπο να αμυνθεί. Σε όλες τις διακρίσεις έχουν μάθει να είναι θύματα. Εγώ θα ήθελα πολύ να πω του Μάρκου Σεφερλή πως αλλάζουν τα πράγματα και πως κερδίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Τέλος, όσον αφορά το εμβόλιο του κορωνοϊού και στην ερώτηση αν θα το έκανε, η κριτικός απάντησε ότι  «Είμαι αλλεργική αλλά θέλω πάρα πολύ να το κάνω. Δεν διστάζω καθόλου. Θέλω τη ζωή μου πίσω. Επειδή είμαι καταθλιπτική σαν άνθρωπος, δεν αντέχω άλλο. Με πιέζει πάρα πολύ. Την κατάθλιψη την αντιμετωπίζω πάντα με τον γιατρό μου. Δεν κάνω μαγκιές. Όταν έχει κατάθλιψη δεν μπορείς να πας από το σαλόνι στο μπάνιο».