Νομίζουν οι περισσότεροι ότι η επιλογή Γρηγόρη Δημητριάδη στη θέση της Αικατερινάρη στο Υπερταμείο, συνέβη ξαφνικά ή αποσπασματικά και ότι δεν ήταν προειλημμένη αλλά ελήφθη υπό την πίεση των γεγονότων!
Η αλήθεια, για τους καλά γνωρίζοντες είναι εντελώς διαφορετική!

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι ένα πρόσωπο που εκτιμά και σέβεται ο πρωθυπουργός. Πράγματι είναι φίλος με τον Αλεξ Πατέλη και ναι είναι αλήθεια, υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μειονοτήτων και της διαφορετικότητας!

Και όντως, μην αμφιβάλλετε γι αυτό, ο Φραγκογιάννης με τον Δένδια τον έφαγαν για τους δικούς τους λόγους από το υπ. Εξωτερικών! Με πρόφαση τις μάσκες από την Τουρκία και τη βοήθεια που ο τότε γενικός γραμματέας του υπ. Εξωτερικών ζήτησε από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο!

Για να ξέρετε πάντως, και αυτό είναι η είδηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανύποπτη χρονική στιγμή, όταν ακόμη ο Γρ. Δημητριάδης βρισκόταν στο ΥΠΕΞ, τον είχε καλέσει και του είχε ανακοινώσει πως τον προόριζε για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Υπερταμείου, όταν η συγκυρία ήταν κατάλληλη.

Η απόφαση επομένως ήταν προηλειμμένη και μάλιστα από τον πρωθυπουργό, όπως προηλειμμένη ήταν και η απόφαση μη ανανέωσης της θητείας της Ράνιας Αικατερινάρη, παρά τις πιέσεις που ασκούνταν για διατήρηση της από το στενό περιβάλλον!