Άκρα του τάφου σιωπή επικρατεί σχετικά με την έκβαση του διαγωνισμού για τις ταυτότητες, προϋπολογισμού 515 εκατ. ευρώ, όπου συγκρούονται εμφανώς ή αφανώς πανίσχυρα συμφέροντα από Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο και Ελλάδα, με τους εγχώριους παίκτες να εξαντλούν την επιρροή τους με παρεμβάσεις εξωθεσμικές και παρασκηνιακές!

Ακόμη και εκδοτικά συμφέροντα έχουν εμπλακεί τα οποία διαχρονικά σχετίζονται με υπηρεσίες ντόπιες και υπερατλαντικές και τα οποία αποσκοπούν στο να παίξουν ρόλο και να καθορίσουν εξελίξεις!

Επιπροσθέτως παρεμβάσεις επιδιώκουν να ασκήσουν εξωθεσμικοί παράγοντες, διαπλεκόμενα συμφέροντα δηλαδή που θέλουν να εμπλακούν με τη μεγάλη αυτή προμήθεια!

Ο διαγωνισμός όπως λακωνικά ανέφερε προσφάτως ο αρμόδιος υπουργός κ. Πιερρακάκης βρίσκεται σε εξέλιξη. Με τις προσφορές ωστόσο των υποψηφίων κοινοπρακτικών σχημάτων να έχουν υποβληθεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2020!

Σημειώνεται ότι εκτός των ξένων εταιριών στη διαγωνιστική διαδικασία συμμετέχουν εκτός των άλλων η Inform Λύκος, ο ΟΤΕ αλλά και ο ΟΠΑΠ δια μέσω της σχετιζόμενης εταιρίας Neurosoft!

Και σε κάθε περίπτωση πλείστα όσα άλλα ελληνικά συμφέροντα έχουν στοιχηθεί πέριξ των ενδιαφερομένων, καθώς η δουλειά των ταυτοτήτων πρώην είναι για 10 συν 5 χρόνια, ενώ το εύρος των δραστηριοτήτων, της διαχείρισης, της πληροφορικής, της είσπραξης και απόδοςης παραβόλων και της εγκατάστασης είναι πολύ μεγάλο και απαιτεί την συνδρομή και την παροχή υπηρεσιών από πολλές μεγάλες ελληνικές εταιρίες!