Τεράστιοι όγκοι νερού, σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, πλημμύρισαν υποδομές, δρόμοι «κόπηκαν» στα δύο. 

Έντονα καιρικά φαινόμενα εδώ και ώρα πλήττουν μεγάλο μέρος της βόρειας Ελλάδας.

Προβλήματα και καταστροφές από τη σφοδρή βροχόπτωση σημειώνονται στον Έβρο.

Χωράφια και δρόμοι έχουν πλημμυρίσει από τον όγκο του νερού με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο δρόμο Φερών-Αλεξανδρούπολης στο ύψος του αεροδρομίου και στα δύο ρεύματα.

Αρκετοί μαθητές μεταφέρθηκαν στα σπίτια τους με φορτωτικά μηχανήματα. 

Η Καρδίτσα βρίσκεται κι αυτή αντιμέτωπη με τα σφοδρά καιρικά φαινόμενα.

Καταστροφές καταγράφονται όμως και στα Τρίκαλα.

Πλημμύρισαν τα Λουτρά στον Έβρο

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον οικισμό του Προβατώνα λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που έχουν πλήξει τον Έβρου το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στο «Κτήμα Βασίλη» και στη γέφυρα στην επαρχιακή οδό Αλεξανδρούπολη-Άβαντα.
Λόγω της έντονης βροχόπτωσης των τελευταίων ωρών, εντοπίζονται προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Αλεξανδρούπολη-Άνθεια, Αλεξανδρούπολη-Άβαντα- Αισύμη, Φερών-Πυλαίας και Άρδανίου-Ιτέας.
Στον Απαλό και τα Λουτρά υπάρχουν πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις. Στα Λουτρά πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει καταρρεύσει τμήμα της παλιάς γέφυρας του οικισμού.
Προβλήματα και τον δήμο Σουφλίου κυρίως στον ορεινό όγκο του Μ. Δερείου με πλημμυρισμένα σπίτια.

Τα νερά έχουν ήδη πλημμυρίσει σπίτια στο συγκεκριμένο χωριό και οι κάτοικοι όλοι απομακρύνθηκαν και συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία του Μικρού Δερείου.

Λύση για την μεταφορά δύο νεφροπαθών

Βοήθεια χρειάστηκαν δύο νεφροπαθείς από την περιοχή, οι οποίοι έπρεπε να μεταβούν για αιμοκάθαρση στο Διδυμότειχο και στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση προκειμένου να βρεθεί λύση για να μεταφερθούν από την αποκλεισμένη περιοχή στο Νοσοκομείο.

Προβλήματα και καταστροφές στο ύψος της Μάνδρας 
Πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφονται μετά το εργοστάσιο Ζάχαρης στην Ορεστιάδα.

Καρδίτσα: Ένα βήμα πριν κοπεί η Καρδίτσας – Άρτας και η πρόσβαση στο Δήμο Αργιθέας και τα ορεινά χωριά του Μουζακίου 

Φόβος να κοπεί ολοκληρωτικά ο δρόμος που συνδέει το Μουζάκι με τα ορεινά χωριά του και τον δήμο Αργιθέας μετά τις βροχοπτώσεις των τελευταίων 30 ωρών.

Έτσι όπως καταγράφει το KarditsaLive.Net το πρωί της Τρίτης είδαν την Ε.Ο. Καρδίτσας – Άρτας στο 2χλμ από το Μουζάκ βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση από τα φουσκωμένα νερά του Πάμισου που «έφαγαν» την όχθη.

Σαρώνει τα πάντα ο Πηνειός

Ως οριακή χαρακτηρίζεται η κατάσταση στη Διάβα Καλαμπάκας μετά τη συνεχόμενη έντονη βροχόπτωση των τελευταίων 36 ωρών.

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr ο Πηνειός ποταμός κατεβαίνει ορμητικός φέροντας μεγάλες ποσότητες νερού και φερτών υλικών από τα ορεινά της περιοχής.

Έχει απλωθεί σε όλο το μήκος της κοίτης του στη γέφυρα της Διάβας, στο σημείο που είχε καταρρεύσει πριν από 5 χρόνια τέτοια εποχή η παλιά γέφυρα. Η νέα γέφυρα που παραδόθηκε το 2017 από την Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει κατασκευαστεί με όλες τις σύγχρονες μεθόδους και λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλα τα νέα δεδομένα και στοιχεία της κλιματικής αλλαγής και των έντονων καιρικών φαινομένων. Η νέα γέφυρα αντέχει, ωστόσο για τους κατοίκους της περιοχής ξυπνάει ο εφιάλτης του 2016.

Τρίκαλα: Ανέβηκε η στάθμη του Ληθαίου – «Έκοψε» το δρόμο στο Φλαμούλι

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες και για την πόλη των Τρικάλων. Σύμφωνα με το trikalavoice.gr η στάθμη του Ληθαίου ποταμού ανέβηκε κατά 1 μέτρο μέσα σε μόλις ένα 24ωρο, φτάνοντας το 1.60 μ..

Στο Φλαμούλι υπερχείλισε κόβοντας τον δρόμο, ενώ και σε πολλά σημεία ακόμη η κατάσταση είναι οριακή.

Η πολιτική προστασία του Δήμου Τρικκαίων και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιώργος Ζιώγας, βρίσκονται επί ποδός.
Παρακολουθούν συνεχώς τις μεταβολές και διακόπτουν την κυκλοφορία όπου κρίνεται απαραίτητο. Προβλήματα διαπιστώνονται και στον επαρχιακό δρόμο Μεγάλων Καλυβίων-Μαγούλας.