Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, αναφερόμενος στον σάλο που έχει δημιουργηθεί στον ιατρικό και πολιτικό χώρο τις τελευταίες ημέρες, από μια δήλωση του περί ευθυνών των γιατρών για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ, μίλησε για ψεύδη αλλά και παραποίηση των λεγόμενων του. 

Ο κ. Κοντοζαμάνης, μιλώντας πριν από λίγη ώρα στο  ΘΕΜΑ 104,6, τόνισε ότι ουδέποτε αναφέρθηκε σε ευθύνες ιατρών. «Πρόκειται για παραποίηση και ψεύδη και είναι ανυπόστατα και λυπάμαι  που κάποιοι το αναπαράγουν», σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι γιατροί όλο αυτό το διάστημα δίνουν μάχη και είναι στην πρώτη γραμμή.

Επιπλέον, εξήγησε «πιστεύω ότι υπήρξε μια παρεξήγηση από έναν τίτλο που αναφέρθηκε στις δηλώσεις που έκανα χωρίς να γίνεται σαφής αναφορά».

Αναφορικά με την πανδημία, υπογράμμισε ότι  το ΕΣΥ άντεξε εφόσον παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων αλλά και των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Τόνισε δε ότι προετοιμάζεται και για το ενδεχόμενο τρίτου κύματος με 7000 προσλήψεις επικουρικών που προκηρύχθηκαν και την επέκταση των κλινών ΜΕΘ. Επανέλαβε επίσης ότι κανένας ασθενής δεν έμεινε χωρίς φροντίδα.

Ωστόσο, είπε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός και να τηρούνται ευλαβικά τα μέτρα ασφαλείας, διότι δεν έχουν φανεί ακόμη τα αποτελέσματα των εορτών.

Όσον αφορά τα εμβόλια, απέρριψε τα όσα ακούγονται περί συμφωνίας Γερμανίας και Κύπρου με άλλα κράτη εκτός ΕΕ για τη χορήγηση εμβολίων, ενώ σχετικά με  την πρόταση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για παραγωγή εμβολίου στην Ελλάδα, ο κ . Κοντοζαμάνης υπογράμμισε ότι η παραγωγή του εμβολίου δεν είναι μια εύκολη διαδικασία καθώς θα χρειαστούν σημαντικές επενδύσεις σε πρώτη ύλη.