Απο τις θετικές εκθέσεις για τις ελληνικές τράπεζες κρατάμε την πιο συντηρητική απο αυτές, την KBW. Η τελευταία σημειώνει το αδύναμο της ελληνικής οικονομίας και την μεγάλη εξάρτηση της απο τον ελληνικό τουρισμό.

Η KBW θα ήθελε να δει τις ελληνικές τράπεζες να προχωρούν περισσότερο για να ενισχύσουν τους δείκτες κεφαλαίου τους για να εξαλείψουν τις αβεβαιότητες και επίσης να ανακτήσουν εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Μεταβαίνοντας στις εκτιμήσεις της έως το 2023 και ενημερώνοντας τις τιμές στόχους για τις εγχώριες τραπεζικές μετοχές, το δυνητικό περιθώριο ανόδου είναι αρνητικό της τάξεως του 12% περίπου κατά μέσο όρο.

Διατηρούμε την προτίμηση της για τη μετοχή της Αlpha bank με σύσταση (Market Perform) και τιμή στόχο στα 0,90 ευρώ από 0,74 ευρώ, δεδομένης της ισχυρότερης κεφαλαιακής του θέσης, του πιο ποιοτικού κεφαλαίου και της υψηλότερης κερδοφορίας, σημειώνει.

Για τις άλλες τρεις συστημικές τράπεζες, παρότι αυξάνει τις τιμές-στόχους, εξακολουθεί να συστήνει underperform. Για την Εθνική Τράπεζα από το 1,12 ευρώ στα 1,62 ευρώ πλέον και αρνητικό περιθώριο ανόδου.

Για τη Eurobank, από το 0,41 ευρώ στα 0,51 ευρώ πλέον και μικρό αρνητικό περιθώριο ανόδου. Τέλος για την Τράπεζα Πειραιώς, στα 1,09 ευρώ η τιμή στόχος χωρίς αλλαγή και αρνητικό περιθώριο ανόδου.