Σε αναμονή για την οριστικοποίηση του τρόπου προγραμματισμού του εμβολιασμού τους βρίσκονται οι φαρμακοποιοί έπειτα από τη διαβεβαίωση που δόθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι οι φαρμακοποιοί βρίσκονται σε προτεραιότητα για εμβολιασμό κατά της λοίμωξης covid-19.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), κ. Απόστολος Βαλτάς, αναφέροντας ότι σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη για το θέμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό, έθεσε το θέμα της προτεραιότητας και των φαρμακοποιών στον εμβολιασμό. «Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας διαβεβαίωσε ότι οι φαρμακοποιοί εξ’ αρχής ήταν στην προτεραιότητα του Υπουργείου για εμβολιασμό κατά της Covid-19 και εντός των επομένων ημερών θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα αυτό» τονίζει σε σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος του ΠΦΣ.

Ωστόσο, το θέμα έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες στον χώρο των φαρμακοποιών, όπως εκφράστηκαν και από τους μεγάλους φαρμακευτικούς συλλόγους Αθήνας και Θεσσαλονίκης.