Για την προτεραιότητα της κυβέρνησης να ανοίξει η Γ’ Λυκείου, αλλά και για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα μίλησε στον ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι «είμαστε απόλυτα έτοιμοι», καθώς υπήρχαν συγκεκριμένα μέτρα και προϋποθέσεις από την αρχή της χρονιάς.

Υπενθυμίζεται ότι από αύριο, Δευτέρα, ανοίγουν τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής και σύμφωνα με την υπουργό, «όλη η εκπαιδευτική κοινότητα συνέβαλε καθοριστικά ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή τήρηση των μέτρων», ενώ υπενθύμισε ότι «η μάσκα είναι υποχρεωτική για τα παιδιά από 4 ετών και άνω».

Η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε επίσης τα νέα μέτρα που θα ισχύουν με το άνοιγμα των σχολείων, ξεκαθαρίζοντας ότι για τον περιορισμό του συγχρωτισμού των γονέων, θα ισχύει κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης, ενώ η αναχώρηση των μαθητών θα γίνεται ανά ομάδες στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, όπως θα ορίσει ο διευθυντής του εκάστοτε σχολείου.

Επιπλέον, θα υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις από τα σχολεία για τους γονείς που έχουν παραπάνω από ένα παιδί σε ένα σχολικό συγκρότημα, ενώ για τη μετακίνηση των γονέων και των κηδεμόνων, θα αποστέλλεται SMS με κωδικό 4 στο 13033.

Παράλληλα, όπως είπε η υπουργός έχει ανοίξει και η ειδική πλατφόρμα εγγραφής των εκπαιδευτικών, ώστε να δηλωθούν για να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού.

Όσο για το άνοιγμα των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων, η υπουργός υπογράμμισε ότι «πηγαίνουμε βήμα-βήμα και πάντα ακούγοντας τις εισηγήσεις των ειδικών. Οι ειδικοί έως τώρα μας έχουν δώσει πράσινο φως για νηπιαγωγεία, δημοτικά και βρεφονηπιακούς σταθμούς», ανέφερε, τονίζοντας ότι πάντα εξετάζουν τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Η κ. Κεραμέως, επίσης ξεκαθάρισε ότι «το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου αποτελεί προτεραιότητά μας και το θέτουμε μετ’ επιτάσεως» και συμπλήρωσε ότι «μειώσαμε την ύλη για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα αφουγκραζόμενοι την αναστάτωση που επικρατεί, ενώ η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε ειδική μέριμνα για την Γ’ Λυκείου» πρόσθεσε η υπουργός, ενώ σε ερώτηση για το πότε προβλέπεται το άνοιγμα των λυκείων, είπε ότι οι εκπαιδευτικοί που είναι στην Γ’ Λυκείου είναι ταυτόχρονα και σε Α’ και Β’, άρα δε μπορούν να κάνουν ταυτόχρονα και δια ζώσης και εξ αποστάσεως μαθήματα. «Αυτό είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί προτού αποφασιστεί το άνοιγμα», κατέληξε η υπουργός.