Η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία στο Abu Dhabi WTA Women’s Tennis Open! Η Ελληνίδα τενίστρια κέρδισε σχετικά εύκολα την Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Η Σάκκαρη νίκησε 2-0 σετ (7-5, 6-4) το Νο15 της παγκόσμιας κατάταξης, πιστοποιώντας για ακόμη μια φορά πως βρίσκεται στο Αμπου Ντάμπι για μεγάλα πράγματα.

Πλέον, στους «8», η 25χρονη περιμένει μια εκ των Σοφία Κένιν ή Γιούλια Πουτίντσεβα.

Στο πρώτο σετ η Σάκκαρη, έκανε μπρέικ, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 5-3. Όμως η έμπειρη Ισπανίδα, αντέδρασε και ισοφάρισε 5-5 «σπάζοντας» το σερβίς της Ελληνίδας τενίστριας και δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Η τελευταία κουβέντα όμως ανήκε στη Σάκκαρη, που έκανε νέο μπρέικ και προηγήθηκε 6-5 για να πάρει το σετ (7-5), υπερασπιζόμενη το σερβίς της.

Στο δεύτερο σετ, η Ισπανίδα προηγήθηκε με 3-2 στα γκέιμ, δείχνοντας πως θα είναι μεγάλο ντέρμπι το ματς. Η Σάκκαρη ισοφάρισε σε 3-3 και όπως και στο πρώτο σετ, «έσπασε» το σερβίς της Ισπανίδας, προηγούμενη με 4-3. Από τις πιο καταλυτικές στιγμές του ματς, με την Ελληνίδα τενίστρια να κρατάει το σερβίς της, κερδίζοντας το δεύτερο σετ με 6-4 και κατ’ επέκταση, εξασφάλισε το εισιτήριο για την οχτάδα της διοργάνωσης.