Οι μετοχές της εταιρίας του πλουσιότερου επιχειρηματία στον κόσμο και δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη, Elon Musk, αυξήθηκαν κατά 8%, κλείνοντας τη συνεδρίαση στα 816 δολάρια η μία, ανεβάζοντας την αγοραστική κεφαλαιοποίηση της Tesla στα 774 δις δολάρια και ξεπερνώντας έτσι το Facebook.

Η Tesla έγινε έτσι η πέμπτη πιο επικερδής εταιρία της Wall Street, λίγο κάτω από την Alphabet, μητρική εταιρία της Google. Η αγοραστική μετοχική αξία του Facebook στην ίδια συνεδρίαση ήταν στα 765 δις δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 2%.

Μετοχές αξίας άνω των 39 δις δολαρίων αγοράστηκαν και πωλήθηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης – αριθμός ρεκόρ για την Tesla, μεγαλύτερος από τις τρεις πιο διαπραγματευόμενες εταιρίες (Apple, Alibaba και Amazon) συνδυαστικά.

Η Tesla, με τις μετοχές της να σημειώνουν αύξηση 700% τους τελευταίους 12 μήνες, είναι πια με διαφορά η πιο ακριβή εταιρία παραγωγής αυτοκινήτων στον κόσμο, παρά το γεγονός ότι η παραγωγή της είναι ένα κλάσμα αυτής των ανταγωνιστών της, Toyota Motor, Volkswagen και General Motors.

Αναλυτές της αγοράς προβλέπουν ότι η Tesla θα δηλώσει καθαρά κέρδη ύψους 1.2 δις δολαρίων για το 2020, ποσό εμφανώς μικρότερο από τα 5,8 δις της GM και τα 27,1 δις του Facebook.