Ακαριαία ήταν η παρέμβαση του ΣΔΟΕ και της οικονομικής αστυνομίας μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα για πτωχευμένους επιχειρηματίες και σελέμπριτις της κακιάς ώρας με ανοιχτές φορολογικές υποθέσεις που βρέθηκαν τις γιορτές στο πανάκριβο Ντουμπάι, προκαλώντας την κοινωνία με την επίδειξη πλούτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες διαμορφώνουν μια λίστα με τους επώνυμους που βρέθηκαν στο Εμιράτο, προκειμένου να διασταυρώσουν τα φορολογικά τους στοιχεία.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάποιοι από αυτούς είναι πτωχευμένοι και έχουν ανοιχτές φορολογικές υποθέσεις, τότε τα στοιχεία θα διαβιβαστούν στον ανακριτή, προκειμένου να ασκήσει διώξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει δοθεί άνωθεν εντολή, προκειμένου η έρευνα να διεκπεραιωθεί ταχύτατα για να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης αυτοί που έχουν βαρέσει κανόνια, αφήνοντας χρέη εκατομμυρίων σε τράπεζες και εφορίες έχουν κλειδωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά τελικά διαθέτουν άφθονο μαύρο χρήμα για να διαμένουν σε πολυτελή ξενοδοχεία στο Ντουμπάι πληρώνοντας πέντε χιλιάδες ευρώ τη βραδιά.