Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται γύρω από τον αριθμό των μοναδικών εμβολιασθέντων στη χώρα μας, εκείνων δηλαδή που έχουν ολοκληρώσει πλήρως τον εμβολιασμό τους είτε μέσω δυο δόσεων ( Pfizer, Moderna, AstraZeneca) είτε μιας (μονοδοσικό Johnson & Johnson’s), ο επίσημος αριθμός μοναδικών πλήρως εμβολιασθέντων προσεγγίζει ήδη τα 5,6 εκατομμύρια πολίτες!

Αν σε αυτό τον αριθμό προστεθούν και οι νοσήσαντες, που αγγίζουν τις 300 χιλιάδες, οι κατέχοντες ανοσία ξεπερνούν τα 5,9 εκατ. πολίτες!

Υπό το πρίσμα αυτό στην κυβέρνηση θεωρούν ότι το στοίχημα για την αποτελεσματική ανταπόκριση της ελληνικής κοινωνίας και του συστήματος υγείας είναι ο ταχύτατος εμβολιασμός 600.000 νέων πολιτών ούτως ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 6,5 εκατομμυρίων που τέθηκε εξαρχής και που αποτελεί μια ασπίδα ασφαλείας απέναντι στον κορωνοϊο και τις μεταλλάξεις του.

Σημειώνεται ότι ήδη σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η ομάδα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το ενδιαφέρον από τις νεαρές ηλικίες είναι που ισχυρό, ενώ εντύπωση προκαλεί το υψηλό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε αμέσως μόλις άνοιξε το σύστημα για τις ηλικίες 15-17 ετών!!!