Το μακιγιάζ είναι καθημερινή ρουτίνα πια σχεδόν για όλες τις γυναίκες. Πόσες όμως το κάνουν και αναδεικνύουν το πρόσωπό τους σωστά; Και ακριβώς επειδή ταλαιπωρείται το πρόσωπο από αυτό, το φροντίζουμε μετά την αφαίρεσή του;

Παρακάτω έχουμε 5+5 συμβουλές για την περιποίηση του προσώπου και την εφαρμογή του μακιγιάζ που σίγουρα θα σας βοθήσουν.

Για το πρόσωπο: 

  1. Αν έχετε μαύρα στίγματα και δεν έχετε χρόνο για έναν καλό καθαρισμό σε ειδικό, μετά το μπάνιο –που οι πόροι έχουν ανοίξει από τους υδρατμούς– περάστε πάνω από τη μύτη σας ένα κομμάτι οδοντικό νήμα και το κρατάτε καλά τεντωμένο. Είναι σωτήριο. Μην χρησιμοποιείται τα χέρια σας για να ζουλήξετε το στίγμα, αποφεύγοντας κοκκινίλες ή ο κίνδυνο μόλυνσης.
  2. Μπορείτε να έχετε ακόμη και στο γραφείο ένα σπρέι νερού για να ψεκάζεστε κάθε τόσο. Κάνετε έτσι κάτι για την υγεία της επιδερμίδας, ακόμα κι αν έχετε τόση πολλή δουλειά, που δεν μπορείτε καν να σηκωθείτε από την καρέκλα σας.
  3. Αν δε συμπαθείτε τα self-tan, υπάρχει ακόμη μια χρήση της. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε λίγο μονάχα στα ζυγωματικά δημιουργώντας στο πρόσωπό σας το εφέ του μπρόνζινγκ ακόμα και τελείως αμακιγιάριστη.
  4. Όταν λοιπόν ακολουθείτε την παραπάνω μέθοδο με self-tan, για πιο φυσικό αποτέλεσμα, με ένα Q-tip σβήνετε την περίσσεια προϊόντος γύρω από τα φρύδια και τις ρίζες των μαλλιών.
  5. Να βάζετε πάντα ένα λάδι πριν την κρέμα ημέρας ή νυχτός. Τα μόρια του λαδιού συμπεριφέρονται σαν μικρού Δούρειοι Ίπποι, ξεγελώντας την επιδερμίδα σου ώστε να επιτρέψει στα δραστικά συστατικά να εισχωρήσουν βαθύτερα και να να φτάσουν πιο κοντά στις ινοβλάστες που παράγουν κολλαγόνο, χωρίς να ερεθιστεί η επιφάνεια

Για το μακιγιάζ:

  1. Για να αποφύγετε να μπει το κονσίλερ μέσα στις λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια, και έτσι να τις τονίσετε, πάρτε με το δάχτυλο λίγη κρέμα ματιών, περάστε την πάνω από το κονσίλερ και ταμπονάρετε στο ευαίσθητο δέρμα κάτω από τα μάτια. Είναι σαν να μη φοράτε μακιγιάζ στο σημείο.
  2. Αν δεν έχετε πολύ σταθερά χέρια, αλλά σας αρέσει να φοράτε αϊ-λάινερ, αντί να χρησιμοποιήσετε τη λεπτή μύτη απλώς ακουμπήστε την πιο χοντρή βάση του πινέλου πάνω στο μάτι και επαναλάβετε 3-4 φορές, μέχρι να σχηματιστεί η γραμμή.
  3. Αν δεν έχετε το κατάλληλο μολύβι χειλιών, χρησιμοποιήστε ως βάση του κραγιόν μια σκιά που ταιριάζει. Διαρκεί και δημιουργεί ένα ματ φινίρισμα.
  4. Όταν θέλετε πλούσιες βλεφαρίδες χωρίς υπερβολές, μπορείτε να βάλετε στο πάνω βλέφαρο τις ψεύτικες βλεφαρίδες που προορίζονται για το κάτω. Έτσι, φαίνονται πιο πυκνές, αλλά όχι πιο μακριές.
  5. Αν τα μολύβια των ματιών και των χειλιών που χρησιμοποιείται είναι πολύ μαλακά, βάλτε τα στο ψυγείο για περίπου μία ώρα πριν τα ξύσετε. Έτσι, δεν κινδυνεύει να σπάσει η μύτη τους.