Άμεσα, προληπτικά μέτρα για την προστασία των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων για τα γεγονότα εθνικής ή διεθνούς τηλεθέασης κατά τη διάρκεια μετάδοσής τους προβλέπει το άρθρο 69 του ν. 4761/ 2020 του υπουργείου Πολιτισμού.
Συγκεκριμένα, θεσπίζεται ειδική διαδικασία άμεσης λήψης προληπτικών μέτρων από την Επιτροπή για τη Διαδικτυακή Προβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας για την προστασία δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας ή συγγενικών δικαιωμάτων για γεγονότα εθνικής ή διεθνούς τηλεθέασης που πρόκειται να μεταδοθούν ταυτόχρονα με τη διενέργειά τους, όπως, π.χ., ζωντανές μεταδόσεις πολιτιστικών ή αθλητικών γεγονότων (τελικός Champions League), σε περιπτώσεις που επίκειται μεγάλης κλίμακας προσβολή τους από το internet.
Προηγήθηκε, πριν από λίγους μήνες, η προσθήκη της διάταξης που επιτρέπει τη διακοπή λειτουργίας πειρατικών sites που διανέμουν ταινίες και σειρές σε συνεργασία με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιακών. Η διακοπή των ιστοσελίδων γίνεται ακόμη και όταν αποκτούν παρεμφερές όνομα στο διαδίκτυο.