Πέθανε το απόγευμα της Τετάρτης από κορωνοϊό στα 36 του χρόνια ένας υγειονομικός υπάλληλος με καταγωγή από το Χρώμιο Κοζάνης.

Συγκεκριμένα ήταν τεχνολόγος βιοϊατρικης στην 4η ΥΠΕ και πατέρας ενός μικρού κοριτσιού, μόλις 8 μηνών. Ο 36χρονος, δίχως να έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα, εμφάνισε συμπτώματα πνευμονίας πριν από έναν μήνα. Τα δύο πρώτα τεστ κορωνοϊού στα οποία υποβλήθηκε βγήκαν αρνητικά. Στη συνέχεια όμως, χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ιδιωτική κλινική και μετά από δέκα ημέρες νοσηλείας βγήκε θετικός στον ιό.

«Ο 36χρονος στη συνέχεια μεταφέρθηκε από την ιδιωτική κλινική στη ΜΕΘ πλαστικής του νοσοκομείου «Παπανικολάου» και στη συνέχεια στην πνευμονολογική ΜΕΘ, όπου και κατέληξε μετά από δέκα μέρες» ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Είναι ο 18ος υγειονομικός που χάνουμε από την πανδημία. Ακόμη 13 είναι διασωληνωμένοι. Εδώ και καιρό ζητάμε ο θάνατος των συναδέλφων μας να χαρακτηριστεί εργατικό ατύχημα προκειμένου να αποζημιωθούν οι οικογένειες αυτών των ανθρώπων που βρίσκονται σε απόγνωση. Ακόμα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα», τονίζει στο Thestival o κ. Γιαννάκος.