Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες βαραίνουν τον ιδιώτη ψυχίατρο, καθώς φέρεται να άλλαξε τη συνταγογράφηση φαρμάκων του 23χρονου καταδικασθέντος, Μανώλη Κούκουρα για την γυναικοκτονία της Ελένης Τοπαλούδη. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας «Δημοκρατική», η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου καλείται πλέον να ερευνήσει το ζήτημα λόγω τοπικής αρμοδιότητας, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ο ιδιώτης ψυχίατρος, συγκεκριμένα, φέρεται να άλλαξε την συνταγογράφηση των φαρμάκων του Μανώλη Κούκουρα μέσω της προσθήκης συγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος με την έρευνα να αφορά πλέον και στον ρόλο των προσώπων του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του κατηγορουμένου στην εν λόγω αλλαγή των φαρμάκων.

Το Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, προκειμένου να διερευνηθούν τα αδικήματα της «ψευδούς βεβαίωσης» και «ηθικής αυτουργίας» όσον αφορά στην υπόθεση και την εμπλοκή του ψυχιάτρου, είχε αποφασίσει να διαβιβάσει πρακτικά και αντίγραφα της ετυμηγορίας.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί σχετική εισήγηση της Εισαγγελέως της έδρας μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επί των ποινών, ώστε να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία αντίγραφα της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τυχόν ποινικές ευθύνες τόσο του ιδιώτη ψυχίατρου όσο και των συγγενών των δύο κατηγορουμένων.

Το δικαστήριο με την απόφασή του είχε κάνει δεκτή εν μέρει την εισαγγελική πρόταση, που είχε αιτηθεί να ελεγχθεί ο συγκεκριμένος γιατρός και ο πατέρας του καταδικασθέντος θεωρώντας, όπως ανέφερε στην αγόρευσή της, πως επιχείρησαν να αποδώσουν στον 23χρονο ακαταλόγιστο ή μειωμένο καταλογισμό. Ωστόσο, η εν λόγω πρόταση δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο κατά το σκέλος που αφορούσε στην έρευνα για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πατέρα, της γιαγιάς του 23χρονου, καθώς και της αδελφής του έτερου καταδικασθέντος δολοφόνου, Αλέξανδρου Λουτσάι.

Προαναγγελία μηνύσεων από την υπεράσπιση

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξη Κούγιας προανήγγειλε με δήλωσή του πως θα καταθέσει μήνυση για ψευδή κατάθεση κατά των προσώπων αυτών, καθώς και των δύο ψυχιάτρων για ψευδή βεβαίωση σχετικά με γνωματεύσεις τους για την κατάσταση της υγείας του 23χρονου. Όπως σημείωσε, σε βάρος των δύο μελών της οικογένειας του Ροδίτη κατάδικου, αλλά και σε βάρος άλλων δύο μαρτύρων της υπόθεσης προτίθεται να στραφεί και η Πολιτική Αγωγή.

Υπενθυμίζεται πως ο Μανώλης Κούκουρας και ο Αλέξανδρος Λουτσάι τον προηγούμενο Μάιο κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ενώ τους επιβλήθηκε η ανώτατη ποινή και για τον βιασμό και την γυναικοκτονία της Ελένης Τοπαλούδη απορρίπτοντας όλα τα ελαφρυντικά, ενώ ο πατέρας της δολοφονημένης φοιτήτριας είχε δηλώσει σχετικά πως «η οικογένεια θα υποβάλει μηνύσεις για ψέματα και δυσφήμιση νεκρού».