Οι αθλητές γενικά και οι ποδοσφαιριστές πιο ειδικά φημίζονται για τη flashy σχέση τους με τη μόδα αλλά και τη δύναμή τους να επηρεάζουν τις επιλογές των οπαδών των ομάδων με τις οποίες αγωνίζονται. Αυτό μπορούμε να το διαπιστώσουμε ακόμα και σε κάτι τόσο απλό όσο τα κασκόλ που παίρνουν οι φίλαθλοι μαζί τους στα γήπεδα. Δε μένει εκεί η σχέση ποδοσφαίρου και μόδας, όμως, καθώς μια σειρά από γνωστά brands και από οίκους πολυτελείας έχουν συνεργαστεί με αθλητικούς ομίλους, για τον σχεδιασμό των επίσημων εμφανίσεών τους ή για να λανσάρουν limited edition συλλογές που οι φανατικοί φίλαθλοι -και όχι μόνο- θέλουν σαν τρελοί να αγοράσουν, έστω ένα κομμάτι τους. Ας δούμε, λοιπόν, στη συνέχεια πέντε τέτοιες συνεργασίες που άφησαν εποχή.

Inter Milan x Moncler

5 συνεργασίες ποδοσφαιρικών ομάδων με πασίγνωστα fashion brands

Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο ποδόσφαιρο και τη μόδα θολώνει σε μία από τις καλύτερες συνεργασίες fashion brand με αθλητικό όμιλο, καθώς στη συγκεκριμένη capsule collection είδαμε, μεταξύ άλλων, υπέροχα ζιβάγκο, beanies και κασκόλ.

Paris Saint-German x Dior

FOOTBALL PLAYERS

Μια ομάδα στην οποία παίζουν κάποιοι από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου (MessiNeymarRamos), δεν θα μπορούσε παρά να συνεργαστεί με έναν από τους μεγαλύτερους οίκους υψηλής ραπτικής του κόσμου, τον Dior, για τα ρούχα που φορούν οι παίκτες και τα στελέχη στις επίσημες εμφανίσεις τους. Ανάμεσα στα κομμάτια που ξεχωρίζουν, σε μαύρες και ναυτικές μπλε αποχρώσεις, είναι ένα harrington jacket και τα υποδήματα που έχουν σταμπαρισμένο σε ασημί χρώμα τον αριθμό της φανέλας του κάθε παίκτη.

Arsenal x Stella McCartney

FOOTBALL PLAYER

Η Stella McCartney δημιούργησε μια limited edition συλλογή για την Arsenal, που περιλαμβάνει κομμάτια στα οποία το χαρακτηριστικό λεοπαρδαλέ print της σχεδιάστριας βρίσκει τη θέση του πάνω σε φανέλες και λοιπά items από ανακυκλωμένα υλικά. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στα running shoes και τα backpacks της συλλογής, που μπορούν να αποτελέσουν φίνες εκκεντρικές προσθήκες σε κάθε ντύσιμο.

Real Madrid x Zegna

FOOTBAL PLAYERS

Η άψογη αισθητική του οίκου Zegna καταλαμβάνεται από τα χρώματα της ισπανικής ομάδας, με τα sneakers, τα overshirts και τα παλτό να προσωποποιούνται με τον αριθμό της επιθυμίας σου.

Juventus x Palace x Adidas

FOOTBALL PLAYER

Το λονδρέζικο skate brand Palace και η Adidas συνεργάζονται από κοινού για να δημιουργήσουν μια συλλογή που περιλαμβάνει από γάντια τερματοφύλακα μέχρι μπάλες ποδοσφαίρου.

Διαβάστε ακόμη: