Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους όλοι πρέπει να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Η ψηφoς σημαίνει ανεξαρτησία
Αφήνετε τους άλλους ανθρώπους να παίρνουν τις αποφάσεις για εσάς ή έχετε την δική σας γνώμη; Εαν θεωρείτε την προσωπική σας ανεξαρτησία σημαντική, τότε με την ψήφο σας την κάνετε πιο ισχυρή.

Στην δημοκρατία η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού, οπότε είναι καθήκον σας σαν πολίτης αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας, να διατηρήσετε αυτό σας το δικαίωμα.

Είμαστε μεταξύ εκείνων που πιστεύουν ότι όσοι δεν πάνε να ψηφίσουν δεν έχουν το δικαίωμα να γκρινιάζουν για την εκάστοτε κυβέρνηση, και θεωρούμε ότι η κριτική σε κάθε κυβέρνηση είναι μια υγιής και συχνά παραγωγική δραστηριότητα. Έτσι ψηφίζουμε για να μπορούμε να κρίνουμε.

Στην κάλπη όλοι είμαστε το ίδιο
Στην Ελλάδα δικαίωμα ψήφου διατηρούν όσοι Έλληνες πολίτες έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους. Οπότε κάθε πολίτης έχει λόγο ασχέτως του αν είναι πλούσιος ή φτωχός, μορφωμένος ή αγράμματος, έξυπνος ή χαζός, αριστερός ή δεξιός.

Οι έξυπνοι άνθρωποι πάντα ψηφίζουν, και εσύ είσαι έξυπνος έτσι δεν είναι;

Με την ψήφο σας συμμετέχετε σε κάτι πολύ σπουδαίο
Εάν δεν ψηφίσετε, είναι σαν να αφήνετε στο έλεος του καθενός το μέλλον της οικογένειας σας, της εταιρείας σας, της πόλης σας και εν τέλει της χώρας σας. Γιατί όπως γνωρίζετε, κάθε κυβέρνηση επηρεάζει όλες τις πτυχές της ζωής μας, από τα σχολεία και τους δρόμους, έως την δημόσια υγεία και την εθνική ασφάλεια.

Η άρνηση ψήφου δεν είναι εξέγερση, είναι παράδοση
Οι κακοί πολιτικοί με κακές ιδέες, ουσιαστικά εκλέγονται από καλούς ανθρώπους που δεν ψηφίζουν. Έτσι, εάν δεν ψηφίζετε, είναι σαν να παραδίνεστε.

Θα πρέπει να θυμάστε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει και πολλές ομάδες ανθρώπων έχουν κατασταλεί μέσω της βίας για το δικαίωμα ψήφου, το δικαίωμα που σε μας χαρίστηκε απλόχερα.