Αγόρι ή κορίτσι, κάθε φύλο, έχει προκλήσεις, από αυτές που πολλές φορές κάνουν τους γονείς να σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Η σχέση όμως της μητέρας με την κόρη, είναι ίσως η πιο πρωταρχική και η πιο σημαντική καθώς είναι ο πρώτος ασφαλής δεσμός που δημιουργείται.
Μια υγιής σχέση μητέρας και κόρης γεμίζει ικανοποίηση και τις δύο πλευρές. Την κόρη γιατί της προσφέρεται ένα πολύτιμο στήριγμα και τη μητέρα γιατί έτσι αισθάνεται ολοκληρωμένη ως άνθρωπος και πετυχημένη στον πιο βασικό ρόλο της ζωής της, αυτόν της μητέρας!
Μια μαμά λοιπόν έχει πολλές συμβουλές να δώσει στην κόρη της ώστε να την κατευθύνει, σας παραθέτουμε πέντε βασικές από αυτές :

  • Να είσαι ο εαυτός σου 
    Στο πρώτο ραντεβού, στην πρώτη δουλειά, σε όλα πάντα πρέπει να θυμάται να είναι ο εαυτός της. Ο κατάλληλος σύντροφος, οι κατάλληλοι φίλοι θα μας αγαπήσουν όπως είμαστε.
  • Το σώμα είναι δικό σου και να το αγαπάς όπως κι αν είναι 
    Είναι σημαντικό για κάθε κορίτσι να καταλάβει πως το σώμα της το ελέγχει η ίδια και κανένας άλλος και είναι ελεύθερη. Με τα ελαττώματά του, με τα παραπανίσια κιλά του, με τις ανασφάλειές του! Αποδέξου τον εαυτό σου και υπερασπίσου τον! Και το πιο σημαντικό κανείς δε μπορεί να την υποχρεώσει να κάνει κάτι που δε θέλει.
  • Μην αφήνεις τον εαυτό σου να επηρεάζεται από τις διακρίσεις φύλωνΥπενθυμίστε της ότι, δυστυχώς, πολύ συχνά θα υπάρξει θύμα διακρίσεων λόγω φύλου αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι και αληθές. Ατάκες τύπου «δεν είσαι ικανή οδηγός επειδή είσαι γυναίκα» υπάρχουν για να μπορεί να τις καταρρίψει. Είναι εξίσου καλή με έναν άντρα στην οδήγηση και σε πολλά άλλα.
  • Η ζωή συνεχίζεται μετά από κάθε χωρισμό 
    Μπορείτε για παράδειγμα να αναφερθείτε στην πρώτη σας σχέση, τότε στη δική σας εφηβεία, που νομίζατε πως θα τον παντρευτείτε. Αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Κάποιες σχέσεις σταματάνε όμως η ζωή προχωράει και νέοι έρωτες θα βρεθούν στο δρόμο της. Εκτός αυτού, εσείς θα είστε πάντα εκεί για αυτήν και θα βρίσκει πάντα την αγκαλιά σας ανοιχτή.
  • Μην ντρέπεσαι το γυναικολόγοΠολλές έφηβες αλλά και γυναίκες ντρέπονται την επίσκεψη στον γυναικολόγο. Καλό θα ήταν να της υπενθυμίσετε από νωρίς ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ντρέπεται το γιατρό της. Κι αν αυτό συμβαίνει, τότε δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να την επηρεάσει. Η υγεία του σώματός της είναι το πιο σημαντικό.