Οι Μπακοκαυμενάκηδες, τα ασημικά του Ελλάκτωρα, το ποσοστό των Ολλανδών, το χρηματιστηριακό παιχνίδι και η κατάσταση που έχει πλέον περιπλακεί…
Πέραν πάσης αμφιβολίας οι αδερφοί Καλλιτσάντση αποδεικνύονται «πολύ σκληροί για να πεθάνουν»! Εκεί που η επικράτηση των Ολλανδών φάνταζε περίπατος, η κατάσταση έχει περιπλακεί και τα βλέμματα όλων είναι πλέον στραμμένα στην γενική συνέλευση της 7ης Ιανουαρίου, εάν και εφόσον τελικά πραγματοποιηθεί! Μην είστε και πολύ βέβαιοι. Ανεξάρτητα πάντως με το γεγονός αυτό, μια σειρά ζητημάτων εξακολουθούν να αιωρούνται στην ατμόσφαιρα και να δημιουργούν ένα θολό τοπίο.
– Τι ποσοστό πραγματικά ελέγχουν οι Ολλανδοί; Σε τι τιμή αγοράζουν από τον Λ. Μπόμπολα;
Για παράδειγμα δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη πιο είναι το ποσοστό που ελέγχουν οι Ολλανδοί. Επισήμως η Reggeborgh υποστηρίζει ότι ελέγχει περίπου το 22,5% των μετοχών περιλαμβανομένου του ποσοστού του Λεωνίδα Μπόμπολα (12,5%). Για το οποίο ωστόσο ακόμη δεν έχει αποσαφηνίσει σε τι τιμή έχει συμφωνήσει να το αποκτήσει. Και τούτο μάλιστα ενόψει γενικής συνέλευσης και ΑΜΚ στο 1 ευρώ έχει τεράστια σημασία για το ευρύ επενδυτικό κοινό!
– Το ζήτημα της δημόσιας πρότασης!
Ταυτοχρόνως οι μιντιακοί νταραβεριτζήδες των Ολλανδών που θέλουν να φέρουν στον Ελλάκτωρα και τον αποπεμφθέντα εκτελεστικό πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, διαρρέουν ότι το γκρουπ με τους συμμάχους του, Χρ. Παναγιωτόπουλο και Άγγελο Γιόκαρη ελέγχει περίπου 40% και σε κάθε περίπτωση άνω του κομβικού 33,4%! Υπό αυτό το πρίσμα διερωτάται κανείς γιατί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι απούσα και δεν ζητάει ούτε να διασαφηνιστεί η τιμή αγοράς ανά μετοχή από τον Λεωνίδα Μπόμπολα , ούτε πότε θα ασκηθεί το δικαίωμα αυτό, ούτε και να υποχρεωθούν οι Ολλανδοί σε δημόσια πρόταση!
– Οι Μπακοκαυμενάκηδες…
Και μέσα σε όλα εμφανίστηκαν σαν φαντομάδες και οι ιδιοκτήτες του Αστέρα Τρίπολης οι οποίοι δηλώνουν εφοπλιστές (στην Ελλάδα άλλωστε ότι δηλώσεις είσαι) με έδρα το Ντουμπάϊ. Η αλήθεια είναι ότι οι δυο «εφοπλιστές» κάνανε στα Εμιράτα κάτι δουλίτσες με τράνζιτ πετρέλαιο που αποφέρει καλό μεροκάματο. Και οι τελευταίες πληροφορίες τους έφεραν να κάνουν επίσης «σοβαρές» δουλειές με το πετρέλαιο της Βενεζουέλας του Μαδούρο! Καταλάβατε …
– Με τις πλάτες του Αδωνι και του Β. Καραμούζη
Οι Μπακοκαυμενάκηδες παριστάνουν τους μπρούκληδες με τις πλάτες του Αδωνι και του Βασιλάκη του Καραμούζη! Και αγόρασαν το 5% του Ελλάκτωρα από τους Καλλιτσάντσηδες οι οποίοι με τα λεφτά της αγοραπωλησίας μείωσαν στα 36,5 εκατ. από 50 εκατ. το χρέος τους προς την Farallon! Όλοι μαζί κατά της παρέας του Δένδια και του μικροεργολάβου Τούμπουρου, που έφτιαξε και το νοικιάρικο (;;;) σπίτι του Αλ. Τσίπρα στο Σούνιο!
– Το χρηματιστηριακό παιχνίδι
Το ζήτημα για την αγορά την ώρα τούτη είναι εάν πράγματι οι Μπακοκαυμενάκηδες (τους οποίους η Τράπεζα της Ελλάδος επί Προβόπουλου έψαχνε για κάτι περίεργες συναλλαγές με ιστορικό μέλος της παράγκας του ποδοσφαίρου) ενδιαφέρονται για τον έλεγχο του Ελλάκτωρα ή απλώς συμμετέχουν σε ένα κερδοσκοπικό χρηματιστηριακό παιχνίδι που αποσκοπεί σε μεγάλες υπεραξίες είτε κερδίσουν τη μάχη με τους Ολλανδούς είτε όχι! Να αναγκάσουν τους Ολλανδούς να πληρώσουν πιο ακριβά!
– Θέλουν, λέγεται στην αγορά, να ελέγξουν τον Άνεμο!
Γιατί αυτά που ακούγονται ότι -και καλά- οι Μπακοκαυμενάκηδες αποσκοπούν να καταστούν ισχυροί παίκτες της ενέργειας και ότι εάν δεν καταφέρουν να ελέγξουν τον Ελλάκτωρα θα αποσπάσουν τον …Άνεμο (!!!) ακούγονται από …ευσεβείς πόθοι έως όνειρα θερινής νυχτός! Εδώ δεν μπορούν να πληρώσουν ένα 500άρικο το μήνα για να κρατήσουν τους καλύτερους παίκτες της Ακαδημίας τους στον Αστέρα Τρίπολης,  θα πάρουν το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της Ελλάκτωρ;
Και έρχεται στο μυαλό μου μια φράση πριν από αρκετά χρόνια ενός πολύ καλού μου φίλου και μεγάλου μάγκα της αγοράς, που έβλεπε μπροστά και πίσω από κλειστές πόρτες και που αφορούσε άλλη περίπτωση: «Ήθελε κι’ ο μούτσος καφέ…»!