Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος,  δήλωσε ότι «πρόκειται για μια μεγάλη αποτυχία, δεν είναι όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης ένα βήμα μπρος γιατί έτσι κινείται η Ευρωπαϊκή Ένωση, αργόσυρτα. Είναι πολλά βήματα πίσω και μας πηγαίνει πίσω και από την απόφαση του Ιουνίου του 2019».

Ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στον «realfm 97,8», είπε ότι «σε συνδυασμό με την αποτυχία της κυβέρνησης να ελέγξει στο πεδίο τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας, δείχνει ένα μεγάλο κενό στρατηγικής».

«Εμείς να βοηθήσουμε θέλουμε, να διαμορφωθεί εθνική στρατηγική και να βάλουμε πλάτη. Αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται αυτοκριτική και όχι να εμφανίζουμε αποτυχίες ως θριάμβους» τόνισε και πρόσθεσε «Να γίνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, να τα συζητήσουμε και να ξεκινήσουμε από την αρχή».

«Μεγάλη αποτυχία του πρωθυπουργού στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Πολλά βήματα πίσω από την απόφαση του 2019.Χρειάζεται αυτοκριτική από την κυβέρνηση, όχι να βαφτίζει θριάμβους τις ήττες. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα «βάλει πλάτη» σε μια εθνική στρατηγική, που σήμερα λείπει.», σχολίασε στη συνέχεια σε ανάρτηση του στο Twitter.