Δυο προσφορές κατατέθηκαν σήμερα το πρωί για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τα μεγαλύτερα ναυπηγεία στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Pyletech Shipyards του Θεόφιλου Πριόβολου και όμιλος Onex του Πάνου Ξενοκώστα κατέθεσαν σχετικό φάκελο στο πλαίσιο του διαγωνισμού για το δεύτερο περιουσιακό στοιχείο υπό ειδική διαχείριση μετά την ΕΛΒΟ, αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών, που βαίνει προς αξιοποίηση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το τίμημα που κατέθεσε ο εφοπλιστής Θ. Πριόβολος ανέρχεται σε €15,1 εκατ. ενώ της Onex (που υποστηρίζεται από Αμερικάνικα κεφάλαια) διαμορφώθηκε στο €1 εκατ.

Πηγές της Onex, μάλιστα, τονίζουν ότι πρόκειται για συμβολικό τίμημα και πως με την κίνησή τους αυτή αποσκοπεί στο να έχουν δικαίωμα προκειμένου να διατηρήσουν το έννομο συμφέρον τους.

Από την άλλη πλευρά, κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι η προσφορές είναι πολύ χαμηλές και δεν αποκλείεται να κηρυχθεί ο διαγωνισμός άγωνος.

Σύμφωνα με την ΕΤΑΔ το ακίνητο περιλαμβάνει περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη Δεξαμενή Νο5 των Ναυπηγείων, τον Προβλήτα Νο3 καθώς και μηχανολογικό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις και τον Προβλήτα Νο4 όπου σήμερα χρησιμοποιείται ως Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων.