Ο καθηγητής Άλαν Πέισι, ανδρολόγος στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ και πρώην πρόεδρος της Βρετανικής Εταιρείας Γονιμότητας, δήλωσε ότι είναι εύλογο να υπάρχει ανησυχία στο θέμα της γονιμότητας για τους άνδρες που έχουν νοσήσει από Covid- 19.

Εξετάζοντας 14 επιστημονικές εργασίες που επικεντρώνονται στο Sars-Cov-2 και την ανδρική γονιμότητα, ο Βρετανός επιστήμονας επισημαίνει πως, αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο νέος κορωνοϊός μεταδίδεται μέσω του σπέρματος, «δεν μπορώ να το αποκλείσω εντελώς, οπότε πρέπει να συνεχίσουμε τις περαιτέρω μελέτες».

«Υπάρχει κάποια ανάλυση που «υποδηλώνει ότι o ιός μπορεί να εντοπιστεί στους όρχεις με τους επιστήμονες να έχουν μικρές ενδείξεις» για τη μετάδοση του ιού μέσω των σωματικών υγρών. «Το γεγονός αυτό καθιστά δυνατή τη μετάδοση του ιού μέσω σπέρματος», τονίζει.

«Λίγες ενδείξεις αλλά δεν αποκλείεται εντελώς»

Σε διαδικτυακή του ομιλία στο συνέδριο «Progress Educational Trust» για τη γονιμότητα και την Covid-19, ο Βρετανός ερευνητής εξηγεί: «Υπάρχουν λίγες ενδείξεις ότι το Sars-Cov-2 -ο ιός που προκαλεί τη νόσο Covid-19 – μεταδίδεται μέσω του σπέρματος. Αλλά δεν νομίζω ότι μπορώ να το αποκλείσω εντελώς, οπότε πρέπει να συνεχίσουμε περαιτέρω μελέτες».