Σχεδόν ένα χρόνο μετά την ανάδειξη από τον Ολυμπιακό του σκανδάλου της πολυιδιοκτησίας του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη και ακόμα δεν μπορούν να δοθούν πειστικές απαντήσεις. Όπως σε κάθε ακροαματική διαδικασία που έχει προηγηθεί, έτσι και στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης προσπάθησαν χωρίς μεγάλη επιτυχία να απαντήσουν στα ερωτήματα και στις σκιές που προκύπτουν για τη σύνδεση του Ιβάν Σαββίδη με τον Γιάννη Καλπαζίδη και τον Χρήστο Πανόπουλο και τον Πολυχρόνη Συγγελίδη.

Η νομική ομάδα του Ολυμπιακού παρουσίασε ακλόνητα επιχειρήματα και απογύμνωσε πλήρως την υπερασπιστική γραμμή των «ασπρόμαυρων», οι οποίοι δεν κατάφεραν να αντικρούσουν το παραμικρό. Ο κύριος Χατζησαββάογλου εξήγησε εμφατικά τη μεγάλη εικόνα που υπάρχει και πως ο Γιάννης Καλπαζίδης, πριν εμπλακεί με την Ξάνθη, λειτουργούσε ως παρένθετο πρόσωπο για τις δραστηριότητες του Ιβάν Σαββίδη.

Η Λίνα Σουλούκου ανέδειξε την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να αφήσει εκτός της διαδικασίας τον Ολυμπιακό, ακριβώς λόγω της αδυναμίας του να αποκρούσει τις τεκμηριωμένες «ερυθρόλευκες» θέσεις. Άλλωστε, την περισσότεροι ώρα οι εκπρόσωποι του Δικέφαλου αναλώθηκαν στο ότι ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να πάρει μέρος στη συνεδρίαση και όχι στο να αποδείξουν ότι… κακώς κατηγορούνται. Η γενική διευθύντρια του Ολυμπιακού υπενθύμισε και τη φωτογραφική διάταξη που πέρασε τον Αύγουστο η ΕΠΟ, η οποία απαγορεύει τις πρόσθετες παρεμβάσεις. Μία διάταξη που είχε στόχο να αποκλείσει τον Ολυμπιακό από τη διαδικασία…

Ο κύριος Βενιέρης κατέδειξε ότι η απόφαση του CAS δεν ακύρωσε την προηγούμενη απόφαση στην ολότητα της, αλλά ζήτησε από την Εφέσεων να ακούσει και τον ΠΑΟΚ. Ο οποίος ΠΑΟΚ εξακολουθεί να έχει καταδικαστεί από την ΕΕΑ και αυτός πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι ένοχος. Και όχι να μεταφέρει το αποδεικτικό βάρος στον Ολυμπιακό, όπως ανεπιτυχώς επιχείρησε. Γιατί παρά την απόπειρα των δικηγόρων του ΠΑΟΚ να παρουσιάσουν μία εικόνα αναψηλάφησης από την αρχή, ακόμα και αυτό δεν έγινε δεκτό από τον πρόεδρο της Εφέσεων, Δημήτρη Γιαρένη, ο οποίος άρχισε την εκδίκαση από αυτούς στο πινάκιο.

Οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης αποπειράθηκαν να παρουσιάσουν ως φυσιολογική την επένδυση του Γιάννη Καλπαζίδη στο Σαλέ, υποστήριξαν ότι ο ανιψιός του Ιβάν Σαββίδης είναι κάποιος εύπορος επενδυτής ο οποίος τυχαία επέλεξε να επενδύσει εκεί και ότι η παράλογη συμπεριφορά των Πανόπουλου – Συγγελίδη ήταν φυσιολογική. Μέχρι και ότι η πολυιδιοκτησία δεν προβλέπεται στο δίκαιο της ΕΠΟ ισχυρίστηκαν και ζήτησαν να μην επιβληθούν ποινές.

Ακόμα και το… θεωρούμενο ως βαρύ πυροβολικό, ο Τάκης Μπαλτάκος, έκανε τη μικρότερη τοποθέτηση απ’ όλους.

Την Τετάρτη αναμετρήθηκαν δύο διαφορετικές νομικές προσεγγίσεις… Μία απολύτως τεκμηριωμένη από την πλευρά του Ολυμπιακού, η οποία απέδειξε ξανά το σκάνδαλο της πολυιδιοκτησίας και περιμένει από την Αθλητική Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της. Και μία με άναρθρες κραυγές, χωρίς επιχειρήματα, που απλώς προσπάθησε να αποπροσανατολίσει και να φιμώσει τον Ολυμπιακό και τις αλήθειες που ακούστηκαν…

Όπως περιέγραψαν ο κύριος Καρπετόπουλος και η κυρία Σουλούκου, η Εφέσεων καλείται να πάρει μία ιστορική απόφαση, ώστε να προστατεύσει την ακεραιότητα του αθλήματος και να μην επιτρέψει στην πολυιδιοκτησία να υποσκάψει τα θεμέλια του ποδοσφαίρου.