Δεν λένε τυχαία πως ένα μήλο την ημέρα σας διώχνει μακριά από την πόρτα του γιατρού. Τα οφέλη του είναι πολλαπλά και μπορείτε να απολαύσετε σε όποια μορφή θέλετε. Ωμό στην σαλάτα, στο γιαούρτι, σκέτο, βρασμένο σε κομπόστα, σε κέικ , σε σάλτσα και όπως το έχετε σκεφτεί.
Ας δούμε πως χτίζει ένα μήλο την υγειά μας.
Σύμφωνα με έρευνες Αμερικανικού πανεπιστημίου τρία μήλα την ημέρα μπορούν να διώξουν από τον οργανισμό μας τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος 10 ετών. Μια σημαντική ανακάλυψη για όσους πάσχουν από το σύνδρομο χρόνιας αναπνευστικής πνευμονοπάθειας.
Τα μήλα περιέχουν μια ουσία την ακετυλοχολίνη και μπορούν να τονώσουν την λειτουργία του εγκεφάλου βοηθώντας όσους πάσχουν από την νόσο Αλτσχάιμερ.
Ένα μήλο βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου και στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας. Η φλούδα του περιέχει πηκτίνη και φυτικές ίνες που βάζουν σε καλή λειτουργία καθημερινά το έντερο μας.
Η υψηλή περιεκτικότητα των μήλων σε φυτικές ίνες κρατούν την καρδιά σε καλή κατάσταση αφού κρατάνε την χοληστερίνη σε χαμηλά επίπεδα.
Είναι ιδανικό για διατήρηση αλλά και για χάσιμο βάρους. Περιέχει φυτικές ίνες και μας κρατά χορτάτους για πολλές ώρες. Ένα μέτριο μήλο μας δίνει μόνο 80 θερμίδες και 4 γραμμάρια φυτικών ινών.
Για να κρατήσετε τα μήλα σας σε καλή κατάσταση και να μην τα βρείτε σύντομα μαραμένα και ζαχαρωμένα, καλό είναι να μην ακουμπούν το ένα άλλο, να μην συμπιέζονται με άλλα φρούτα και πατάτες άλλα και να μην είναι στοιβαγμένα γιατί μαυρίζουν και μαλακώνουν.