Μετά από αποχή άνω των 50 ημερών, περίπου 7 εβδομάδες, η Αρχή για το Ξέπλυμα και ειδικότερα η Ά μονάδα, που θεωρείται και η πιο «μάχιμη» καθώς αντιμετωπίζει τα «χοντρά» θέματα, ξεκινάει από αύριο Τετάρτη τις συνεδριάσεις της υπό τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής κ. Βουρλιώτη.

Αφού πρώτα «άναψε το πράσινο φως» μετά την υπογραφή των συναρμόδιων υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης ενώ η σχετική απόφαση για τον διορισμό των μελών δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, το οποίο αποκάλυψε το Radar!

«Παίρνει μπρος» η Αρχή για το Ξέπλυμα, υπογράφτηκε στις 9-02 η απόφαση, δημοσιεύτηκε στις 11-02 το ΦΕΚ!

Ειδικά για αύριο Τετάρτη η συνεδρίαση της Επιτροπής για το ξέπλυμα ξεκινά εκτάκτως νωρίς το πρωί, λέγεται στις 9, καθώς τα θέματα που έχουν συσσωρευτεί είναι πολλά και κρίσιμα…

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο τραπέζι θα μπουν 4-5 θέματα φωτιά, που αφορούν πολύ σοβαρές υποθέσεις, για τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις και σοβαρά στοιχεία ξεπλύματος!

Μεταξύ άλλων εκτιμάται ότι θα συζητηθούν το ζήτημα διαπλεκόμενου μεγαλοεπιχειρηματία, ο οποίος είχε στο παρελθόν ισχυρή εμπλοκή σε media και μεγάλα έργα!

Ο εν λόγω εξετάζεται λόγω πολύ υψηλών εμβασμάτων κοντά στα 70 εκατ. ευρώ από τον Παναμά προς εγχώριο πιστωτικό ίδρυμα, για συμμετοχή σε αύξηση κεφαλαίου το 2015!

Επίσης θα εξετασθούν δύο ύποπτες υποθέσεις μεγαλοεπιχειρηματιών που σχετίζονται με προμήθειες, συμβάσεις, τιμολογήσεις και πόθεν έσχες!

Τέλος εικάζεται ότι θα συζητηθεί εκτός των άλλων και η περίεργη υπόθεση αλλεπάλληλων καταθέσεων σε ελληνικές τράπεζες, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από αξιωματούχους αραβικής χώρας στη Μέση Ανατολή…